ΚΡΗΤΗ

Ιδρυση αστυνομίας υπαίθρου ζητά η Ενωση Καταναλωτών Κρήτης

Την ίδρυση αστυνομίας υπαίθρου προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των κλοπών και των καταστροφών αγροτικών μηχανημάτων , εξοπλισμού κ.α., ζητά με επιστολή της στον πρωθυπουργό η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «η ύπαιθρος σήμερα που συμμετέχει ως επί το πλείστον στην παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα, είναι εγκατελλειμένη από φύλαξη, από ασφάλεια, από επιτήρηση και από προστασία της αγροτικής έκτασης».

neratzoulis neo

Σε επίπεδο Κρήτης,σημειώνονται κλοπές σε γεωργικά εφόδια και προϊόντα, αλλά και καταστροφή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων, εξοπλισμών αλλά και κορμοκόψιμο ελαιοδένδρων.

Όπως αναφέρει η επιστολή, η κατάργηση της Αγροφυλακής «μόνο ανασφάλεια δημιούργησε, καθώς ελάχιστα αντικείμενα των υπηρεσιών της μεταφέρθηκαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας (Δασαρχείο)».

bakaliko lagos

Αναλυτικά η επιστολή: 

«Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,

Η ύπαιθρος σήμερα που συμμετέχει ως επί το πλείστον στην παραγωγή του Πρωτογενούς τομέα, είναι εγκατελλημένη από φύλαξη, από ασφάλεια , από επιτήρηση, από προστασία της αγροτικής έκτασης, οι κλοπές οργιάζουν…σε γεωργικά εφόδια, αλλά και σε κλοπές από συγκομιδή των γεωργικών προϊόντων.

Σε επίπεδο Κρήτης, δεν υπήρξαν μόνο κλοπές της παραγωγής, αλλά και καταστροφή θερμοκηπιακών εγκαταστάσεων αλλά και κορμοκόψιμο ελαιοδένδρων.

Από τα παραπάνω καθίσταται πλέον αναγκαίο να δείτε με κατανόηση το αγροτικό πρόβλημα, ουσίας το πρόβλημα αστυνόμευσης της υπαίθρου ιδρύοντας αστυνομία υπαίθρου, στα καθήκοντα της παλιάς Αγροφυλακής, η οποία καταργούμενη, μόνο ανασφάλεια δημιούργησε, καθώς ελάχιστα αντικείμενα των υπηρεσιών της μεταφέρθηκαν στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας (Δασαρχείο).

Αξιότιμε κ. πρωθυπουργέ,

Επειδή η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βιώνει την αγωνία σε μεγάλο βαθμό του προβλήματος, καθώς τα περισσότερα  από μέλη της ,είναι και αγρότες και το πρόβλημα τους είναι και δικό της, σας καλούμε να δείτε το πρόβλημα, ιδρύοντας αστυνομία υπαίθρου, προς αποφυγήν δυσάρεστων καταστάσεων».
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button