ΚΡΗΤΗ

Χανιά: Ιδρύονται δομές για ηλικιωμένουςΣτην ίδρυση Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) και Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), δομές που θα φιλοξενηθούν στην περιοχή Σελλιά, προχωρά ο Δήμος Αποκορώνου.

Όπως αναφέρει σε σχετική εισήγησή του ο δήμαρχος, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, «η αναγκαιότητα ίδρυσης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων στον δήμο μας είναι προφανής, αφού στα όρια του δήμου ούτε πλησίον αυτού υπάρχει τέτοια μονάδα κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα».

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η προτεινόμενη δομή θα φιλοξενήσει πολίτες τρίτης ηλικίας από τον δήμο και την ευρύτερη περιοχή, παρέχοντάς τους στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, ψυχαγωγία. Η δυναμικότητα φιλοξενίας της δομής προτείνεται να είναι 60 ατόμων και να δέχεται άτομα ηλικίας 65 χρονών και άνω.

Επιπλέον, στην ίδια μονάδα μπορεί να συστεγαστεί, σε ανεξάρτητο χώρο, ένα Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που θα εξυπηρετεί άτομα που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια), το οικογενειακό περιβάλλον των οποίων εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταπεξέλθει στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

swell adv 2021

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι:

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos
  • Νοσηλευτική φροντίδα.
  • Σίτιση με πρόγευμα και γεύμα.
  • Χώροι ανάπαυσης.
  • Ημερήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, πρόγραμμα ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
  • Ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό.
  • Δυνατότητα στελέχωσης από εργοθεραπευτή – φυσικοθεραπευτή, που θα δουλεύει ομάδες με ΑμεΑ σε εβδομαδιαία συχνότητα.
  • Δυνατότητα μετακίνησης στον χώρο με ειδικό μέσο μεταφοράς.

Η πρόταση για την ίδρυση των δομών θα κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button