ΚΡΗΤΗ

Ιδρύεται ΤΕΦΑΑ στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης – Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Την ίδρυση πανεπιστημιακού τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου Κρήτης, προβλέπει το σχέδιο νόμου «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις» του Υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε στη Βουλή και που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επίσης, στις 369 σελίδες του νομοσχεδίου περιλαμβάνονται η ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής με έδρα την Πάτρα, καθώς και η κατάτμηση του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του ΔΠΘ, με τη δημιουργία τριών αυτόνομων τμημάτων στην Κομοτηνή.

caffeine adv2020b

Τα ΤΕΦΑΑ Πύργου και Αγίου Νικολάου θα λειτουργήσουν το νωρίτερο από την ακαδημαϊκή χρονιά 2020-2021, και για τον σκοπό αυτό πρόκειται να συσταθούν από οκτώ θέσεις μελών ΔΕΠ στο καθένα.

Το ΤΕΦΑΑ Αγίου Νικολάου, εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Κρήτης.

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button