ΚΡΗΤΗ

Η Victoria Hislop στηρίζει την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας

Την πρόθεση της να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σπινάλογκας στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, εξέφρασε σήμερα (8/10), η επίτιμη δημότης του Δήμου Αγίου Νικολάου, συγγραφέας  κ. Victoria Hislop, στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.

Η κ. Hislop – μόνιμη κάτοικος του Αγίου Νικολάου, τα προηγούμενα χρόνια- με το βιβλίο της “Το Νησί”, το πιο δημοφιλές βιβλίο για το  2007, που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως (τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε 22 χώρες), γυρίστηκε σε ταινία από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και γνώρισε διθυραμβικά σχόλια απο δημοσιογράφους, κριτικούς και πολιτικούς, δήλωσε στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου, ότι στα διεθνή forumς που στο εξής θα συμμετέχει θα στηρίξει την προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την ένταξη της νησίδας, στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αξίζει να σημειώσουμε ότι με αφορμή την γνωστοποίηση της παράδοσης του φακέλου για την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας στα Μνημεία της Unesco (27 Ιανουαρίου 2018), ο Δήμος – όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός- θα έρθει σε επαφή με προβεβλημένους πολίτες αλλά και με τους εκπροσώπους των εθνικών επιτροπών της Unesco ανά τον κόσμο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί.

Ένας από τους πλέον ενδεδειγμένους ανθρώπους που έμπρακτα έχουν αποδείξει την αγάπη τους για την Άγιο Νικόλαο, -υπογράμμισε – είναι η Βικτώρια Χίσλοπ, η οποία με την προσωπική εργασία της και την τεκμηρίωση ιστορικών γεγονότων, έβαλε το νησί στο “κάδρο” που θα έπρεπε να είναι, συμμετέχοντας ενεργά έως σήμερα στην πολύχρονη προσπάθεια του Δήμου και του Υπουργείου Πολιτισμού για την ένταξη του μνημείου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κάνοντας επίσης γνωστό, την πρόθεση της συγγραφέως να γίνει δημότης της πόλης, της προσέφερε  το νέο φωτογραφικό Λεύκωμα του δήμου καθώς επίσης και την μινιατούρα του γλυπτού των αδελφών Σωτηριάδη (το συγκεκριμένο έργο κοσμεί την είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, μετά από δωρεά του δήμου).

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button