ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Κρήτης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, στο ξενοδοχείο Pilot Resort Γεωργιούπολης Χανίων, με σκοπό τη βράβευση πρώην και νυν Δημάρχων Κρήτης , μελών της.

Η συγκίνηση, ο ενθουσιασμός και η εν γένει συναισθηματική φόρτιση κυριαρχούσαν στην αίθουσα της εκδήλωσης, η οποία είχε προετοιμαστεί με υποδειγματικό τρόπο από την ιδιοκτησία της μονάδας, την οικογένεια του αείμνηστου συναδέλφου, Γιώργου Παπαδάκη, πρώην Δημάρχου Γεωργιούπολης.

“ΧΡΥΣΟΣ

Την εκδήλωση εκτός των 58 τιμώμενων  μελών, λάμπρυναν με την παρουσία τους η κα Θεοδώρα( Ντόρα) Μπακογιάννη, πρώην Υπουργός και Π. Δήμαρχος Αθηναίων, βουλευτής Χανίων σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κρήτης και για πολλά χρόνια συνάδελφος Δήμαρχος, Σταύρος Αρναουτάκης, ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κος Δαμασκηνός, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου, η Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ρεθύμνου, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών.

Η Ένωση Δημάρχων Κρήτης, τα πέντε χρόνια λειτουργίας της, έχει επιδείξει πλούσιο έργο το οποίο κυρίως αναπτύσσεται στο επίπεδο της θεσμικής αναβάθμισης της εν γένει Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και της στήριξης και της αλληλεγγύης των μελών  της.

“IN_AND_OUT

Εκτός των μελών της Ένωσης, τιμήθηκαν για το έργο τους και για τη διαρκή συνεισφορά τους προς το Σύλλογό μας , για όλα τα θέματα που μας απασχολούν, η κα Θεοδώρα( Ντόρα  Μπακογιάννη) και ο Σταύρος Αρναουτάκης.

Η κα Μπακογιάννη τόνισε, ότι είναι υπερήφανη που συμμετέχει , ως επίτιμο μέλος, στην ΕΝ.ΔΗ.Κ., επιβεβαίωσε την υποστήριξη και ευγνωμοσύνη της προς τα μέλη της Ένωσης για όσα πρόσφεραν κατά τα χρόνια της ενασχόλησής τους με τα κοινά στην Κρήτη και ανέφερε ότι η Κυβέρνηση και εκείνη προσωπικά επιδιώκουν η Κρήτη να ενισχυθεί με έργα και υποδομές που θα την καταστήσουν ισχυρή αναπτυξιακή δύναμη στον γεωγραφικό χώρο της.

Mechanical Solutions

Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην ουσιαστική και διαχρονική συνεισφορά των αιρετών της Κρήτης στην ώθηση της τοπικής ανάπτυξης και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Επισήμανε ότι με μεγάλη χαρά και διάθεση συνεισφέρει για την διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των αιρετών που μόχθησαν για πολλά χρόνια και  για την προώθηση και την  επίλυση των θεμάτων που απασχολούν την Ένωση και κυρίως αναγνωρίζει το έργο που άφησαν όλοι οι Δήμαρχοι για τις κοινωνίες τους, δουλεύοντας με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης, Ζαχαρίας Δοξαστάκης, Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Πρ. Δήμαρχος Χερσονήσου στην τοποθέτησή του τόνισε το πόσο σημαντικό πράγμα είναι να μην ξεχνάμε τους ανθρώπους που για πολλά χρόνια, κάτω από δύσκολες συνθήκες, προσπάθησαν να λύσουν τα μικρά, τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που απασχολούσαν τις κοινωνίες που υπηρέτησαν. Αναφέρθηκε επίσης, ότι πλέον για τον εκσυγχρονισμό του διοικητικού συστήματος της Χώρας αποτελεί αναγκαιότητα η θεσμοθέτηση της Πολυεπίπεδης Διακυβέρνησης και η ανάληψη πρωτοβουλιών από την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο  του άρθρου 101 του Συντάγματος που καθιερώνει το αποκεντρωτικό σύστημα διοίκησης, για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων και πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αποτελεσματική διαχείριση των τοπικών υποθέσεων. Ζήτησε από τους συναδέλφους νυν δημάρχους να αξιοποιήσουν την πολύχρονη  και πολύτιμη εμπειρία των πρώην δημάρχων για το καλό των τοπικών κοινωνιών.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button