Πέμπτη, 6 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΗ συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης

Η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Συνεδρίασε την Πέμπτη 28 Αυγούστου 2020 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Γ. Κουράκη και των μελών της κ.κ  Γ .Μαρινάκη, Γ. Μαλανδράκη, και Ν. Κοκκίνη.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ασχολήθηκαν με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης και συγκεκριμένα :

  • Ενημέρωση Πρόεδρου για τρέχοντα ζητήματα καθώς και για τα θέματα που συζητήθηκαν στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της 26ης  Αυγούστου 2020,
  • Συζήτηση και λήψη πρωτοβουλιών από την ΠΕΔ Κρήτης για το Νέο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ),
  • Συντονισμός ΚΕΔΕ- ΠΕΔ- Δήμων αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
mechanical adv 2021

Οδικός Άξονας Κρήτης

apostolakis adv 2

Ειδικότερα για το θέμα του ΝΕΟΥ ΟΔΙΚΟΥ  ΑΞΟΝΑ ΚΡΗΤΗΣ ( ΒΟΑΚ)  ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής τόνισαν ότι:

« ο  Νέος Οδικό Άξονα Κρήτης πέραν της μεγάλης συμβολής του στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ασφάλεια των μετακινήσεων και μεταφορών, αφορά στην αδήριτη ανάγκη και κοινωνική απαίτηση να κλείσει επιτέλους ο κύκλος των συζητήσεων και να περάσουμε στο πεδίο εφαρμογής.

Η ΠΕΔ Κρήτης έχει εντάξει στον πυρήνα του σχεδιασμού της για κάθε έργο την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των ζητημάτων της ανάπτυξης, της ανταγωνιστικότητας και της ασφάλειας των πολιτών και τα συνδέει με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κυκλική οικονομία και την ταυτότητα της Κρήτης στην νέα εποχή.

Κορυφαία προτεραιότητα σε μια τέτοια αναπτυξιακή διαδικασία αποτελεί η Υλοποίηση του Νέου Οδικού Άξονα που θα διασχίζει την Κρήτη καθ’ όλο της το μήκος, από τη Σητεία μέχρι το Καστέλι Κισσάμου.»

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση μεταξύ των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής όπου εξετάστηκαν όλες οι παράμετροι αυτού του τόσο σημαντικού έργου ενώ κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Κρήτης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων, προκειμένου να υπάρξει σαφής ενημέρωση για τον σχεδιασμό του νέου οδικού  άξονα, το βαθμό ωριμότητας και το χρονοδιάγραμμα ενεργειών και υλοποίησης του.

Προσωπικό Καθαριότητας Σχολικών Μονάδων

Αναφορά έγινε επίσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων- μοριοδότηση του χρόνου εμπειρίας-  και επισημάνθηκε η ανάγκη να υπάρξουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αποφευχθούν επαχθή αποτελέσματα για τους εργαζόμενους αλλά να εξασφαλιστεί παράλληλα η έγκαιρη και πλήρης κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων.

Απορρόφηση Δικαιούχων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ

Για το θέμα του αποκλεισμού χιλιάδων δικαιούχων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) , τονίστηκε από όλους το σταθερό αίτημα της ΠΕΔ Κρήτης για την απορρόφηση του συνόλου των δικαιούχων σε όλα τα προγράμματα και τις δημοτικές δομές και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ζητούμενο είναι η στήριξη των οικογενειών μέσω αυτών των δράσεων.

Συνεργασία ΠΕΔ Κρήτης με φορείς και ιδρύματα

Επίσης συζητήθηκε και θα εξειδικευτούν περαιτέρω οι συνεργασίες και οι συνέργειες που αναπτύσσει η ΠΕΔ Κρήτης με διάφορους φορείς και εκπαιδευτικά- ερευνητικά Ιδρύματα.

Ο Γιάννης Κουράκης ενημέρωσε δε για την απόφαση που έλαβε η ΚΕΔΕ για αναβολή του συνεδρίου της το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Οκτωβρίου και τον σχεδιασμό για πραγματοποίηση αντίστοιχων περιφερειακών συνεδρίων.

Συγχαρητήρια στους Επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Τέλος ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΕΔ Κρήτης συγχαίρουν όλους τους μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2020 μέσα σε μια ιδιαίτερη κρίσιμη περίοδο και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους που κατέλαβαν μια θέση στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.

Σε όσους και όσες δεν τα κατάφεραν τονίζεται ότι η ζωή ανοίγεται διάπλατα μπροστά τους προσφέροντας άπειρες επιλογές.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble