ΚΡΗΤΗ

Η Σπιναλόγκα ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα και την Κνωσό

Η Σπιναλόγκα, το νησί που έχει γράψει την δική του ιστορία,  κατάφερε και αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι να αντισταθεί στις δυσκολίες με ένα άκρως ικανοποιητικό αριθμό  επισκεπτών να περνά απέναντι για να βρεθεί στα χνάρια των λεπρών και να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο.

Εκτιμάται ότι για το φετινό Ιούλιο και Αύγουστο οι επισκέπτες ήταν συνολικά 40.000 την ώρα που το περυσινό καλοκαίρι είχαν αγγίξει τους 142.600. Ακόμη κι αν η μείωση είναι μεγάλη, παρέμεινε πόλος έλξης.

caffeine adv2020b

Ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμη και το Ανάκτορο της Κνωσού

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τα στοιχεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το νησί ξεπέρασε σε επισκεψιμότητα ακόμη και το Ανάκτορο της Κνωσού. Μάλιστα η  πανδημία φαίνεται πως αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για πολλούς Έλληνες και δη Κρητικούς να επισκεφθούν για πρώτη φορά το νησί των λεπρών .

neratzoulis neo

Οι ελπίδες όλων πλέον στρέφονται στο επόμενο καλοκαίρι με την προσδοκία πως οι  δύσκολες καταστάσεις και τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω κορωνοϊού θα έχουν περάσει στο παρελθόν.

Πηγή
Νέα Κρήτη

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button