ΚΡΗΤΗ

Η Περιφέρεια Κρήτης ενισχύει οικονομικά τα 200 ποδοσφαιρικά σωματεία

Στην στήριξη από την Περιφέρεια του ερασιτεχνικού Αθλητισμού, της νεολαίας της Κρήτης αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης εγκαινιάζοντας στο Δήμο Μίνωα το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου παρουσία εκπροσωπών της Εκκλησίας, Βουλευτών, της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού, φορέων, αθλητών και πλήθους κόσμου.

Η Περιφέρεια Κρήτης, τόνισε ο κ Αρναουτάκης στηρίζει και ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και συνεργάζεται με φορείς της Αυτοδιοίκησης, του Αθλητισμού σε κάθε πρωτοβουλία και δράση που συσπειρώνει τη νεολαία και αναδεικνύει τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθαι».

Εκατοντάδες νέοι θα αθλούνται

Στο νέο στάδιο Αρκαλοχωρίου όπως αναφέρθηκε από τον Δήμαρχο Ζαχαρία Καλογεράκη , θα αθλούνται εκατοντάδες νέοι και ομάδες της ευρύτερης  περιοχής.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, το νέο Δημοτικό Στάδιο Αρκαλοχωρίου έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό τάπητα, πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση με τέσσερις πυλώνες φωτισμού του γηπέδου και περιφερειακό φωτισμό, ισόγειο κτίριο από οπλισμένο σκυρόδεμα, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, αποδυτήρια ομάδων και διαιτητών,  τουαλέτες και χώρο λεβητοστασίου. Τέλος κατασκευάστηκαν κερκίδες 600 ατόμων από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του,όπως και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντώνης Χρηστάκης,αλλα και ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ Νικος Τζώρτζογλου ευχαρίστησαν δημόσια τον Πριφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη στήριξη του στην κατασκευή του σταδίου,όπως και για την συνεχή ενίσχυση από την Περιφέρεια του Αθλητισμού στην Κρήτη.

“Αισθάνομαι τυχερός και ευλογημένος που συνεργάζομαι με τον Σταύρο Αρναουτάκη, τον άνθρωπο που βοηθά τον αθλητισμό ,την νεολαία και ενισχύει οικονομικά τα 80 σωματεία του Ηρακλείου και 200 σωματεία σε όλη την Κρήτη όταν οι αρμόδιες Αρχές εχουν κλειστές τις πόρτες τους” τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Νικος Τζώρτζογλου. Των εγκαινίων προηγήθηκε Αγιασμός που τέλεσε ο Μητροπολίτης κκ Ανδρέας ο οποίος και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα του σταδίου για την νεολαία της ευρύτερης περιοχής.

Μετά την τελετή των εγκαινίων το καλλιτεχνικό συγκρότημα του Γιώργου Γλυκοκοκαλου έπαιξε παραδοσιακή μουσική και χόρεψε το συγκρότημα του Κέντρου δημιουργικής Απασχόλησης Αρκαλοχωρίου. Τελος ακολουθησε αγώνας παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας  και αγώνας Ο.Φ.Η. – Ο.Φ.Α

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close