ΚΡΗΤΗ

Η Κρήτη στηρίζει την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στο νησί

Το πλαίσιο στήριξης της Περιφέρειας Κρήτης για την λειτουργία της πρώτης ενεργειακής κοινότητας στο νησί με τον διακριτό τίτλο «Ενεργειακή Κοινότητα Ανατολικής Κρήτης-Μινώα Ενεργειακή-Minoan Energy community» συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον πρόεδρο του προσωρινού συμβουλίου της ενεργειακής κοινότητας Χαράλαμπο Γιαννόπουλο.

Η «ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» συνεστήθη με την ιδρυτική συνέλευση στις αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Ν. 4513/2018, και αποτελεί συνεταιρισμό με αποκλειστικό σκοπό την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, μέσω δραστηριοποίησης στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε), της συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας, της ορθολογικής χρήσης και ενεργειακής αποδοτικότητας.

caffeine adv2020b

Η Περιφέρεια Κρήτης, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, ενθαρρύνει και στηρίζει κάθε αναπτυξιακό βήμα και ιδιαίτερα με κοινωνικό και αλληλέγγυο χαρακτήρα. Μάλιστα στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης υπέγραψε συμβολικά την αίτηση συμμετοχής-στήριξης της ενεργειακής κοινότητας από την Περιφέρεια Κρήτης.

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννόπουλος, είπε, ότι, είναι πολύ σημαντική η στήριξη της «Ε. ΚΟΙΝ, ΜΙΝΩΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» από την Περιφέρεια Κρήτης, και «ευχαριστώ θερμά τον Σταύρο Αρναουτάκη για την ανταπόκρισή του, και σύντομα θα τον προσκαλέσουμε να εγκαινιάσει το πρώτο ενεργειακό έργο της κοινότητάς μας».

neratzoulis neo

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button