ΚΡΗΤΗ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών δήμου Αγίου Νικολάου για την λιποθυμία της 15χρονης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, σε έκτακτο Δ.Σ. που έλαβε χώρα στις 30/10, έπειτα από ενημέρωση που έγινε από την Πρόεδρο, κα. Γάλλου, για τις επαφές που είχε με τον προϊστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και τον Αστυνομικό Διευθυντή Λασιθίου όσον αφορά το περιστατικό λιποθυμίας της 15χρονης μαθήτριας αποφάσισε τα εξής:

Ζητά την άμεση πραγματοποίηση σύσκεψης όλων των αρμόδιων φορέων, Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Λασιθίου, Δήμο Αγίου Νικολάου, Αστυνομική Διεύθυνση Λασιθίου, Διευθυντές Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου, Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου και το ΚΕΘΕΑ, με θέμα την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικής συμπεριφοράς στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας.

caffeine adv2020b

 Το Δ.Σ. της Ένωσης ζητά αυτή την συνάντηση όχι για να γίνει μία ακόμα συζήτηση ανταλλαγής ιδεών αλλά για να παρθούν αποφάσεις και συγκεκριμένα μέτρα πρόληψης και καταπολέμησης τέτοιων περιστατικών. Ειδικότερα, το Δ.Σ. της Ένωσης θεωρεί ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για ό,τι αφορά τα παιδιά μας, γι’ αυτό οφείλουμε προς αυτά να επιδείξουμε την πρέπουσα ψυχραιμία και σοβαρότητα χωρίς ακραίες αντιδράσεις και φωνές. Η μαθητική κοινότητα βάλλεται εδώ και χρόνια από τα προβλήματα, οικονομικά και κοινωνικά, που ταλανίζουν την ελληνική πραγματικότητα. Δεν ανακαλύψαμε ξαφνικά τον τροχό….

Δυστυχώς, έχουμε επαναπαυθεί σε μία δήθεν «κανονικότητα» που τελικά μοιάζει με υποκρισία στα μάτια των εφήβων μας. Τα παιδιά μας δεν τα αφορά η κομματικής μας ταυτότητα ή τα συνδικαλιστικά μας συμφέροντα ή οι μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ζητούν απεγνωσμένα την προσοχή μας και την φροντίδα μας. ΟΛΩΝ ΜΑΣ!, κρατικού μηχανισμού, δήμου, καθηγητών και γονέων.

neratzoulis neo

Ως Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, θεωρούμε ότι πρέπει:

  • να υπάρξει άμεση εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου μέσα στα σχολεία
  • να λειτουργήσει ξανά ο θεσμός του σχολικού φύλακα
  • να γίνει επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο χώρο του σχολείου
  • να υπάρξει αυστηρή τήρηση των υπηρεσιών εφημερίας από το εκπαιδευτικό προσωπικό
  • να λειτουργήσει υποστηρικτικά μέσα στο σχολείο η δομή του ΚΕΘΕΑ
  • να αποσυμφορηθεί ΑΜΕΣΑ η περιοχή του Ξηροκάμπου από μαθητικό πληθυσμό – αίτημα χρόνων της Ένωσης Γονέων, η οποία είχε επισημάνει την ιδιαιτερότητα της συνύπαρξης πολλών διαφορετικών ηλικιών στον ίδιο περιβάλλοντα σχολικό χώρο.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε ως γονείς ότι απορρίπτουμε κάθε πρόταση αστυνόμευσης εντός σχολικών μονάδων. Η αστυνομία, την οποία εμπιστευόμαστε, γνωρίζει τον ρόλο της έξω από τα σχολικά συγκροτήματα εκεί που υπάρχει ο πραγματικός κίνδυνος.

Καταλήγοντας, θεωρούμε ότι εξαιτίας του πρόσφατου περιστατικού με την 15χρονη μαθήτρια, η μαθητική κοινότητα του Δήμου μας στιγματίζεται και καταδικάζεται ερήμην της από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αλλά και από την τοπική κοινωνία προς χάριν κοινωνικού σχολιασμού και εμπορευματοποίησης τέτοιων περιστατικών. Τα προβλήματα υπάρχουν, τα έχουμε αναδείξει ως Ένωση Γονέων χρόνια τώρα και θεωρούμε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΠΛΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button