ΚΡΗΤΗ

Η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα θα έρθει από την Κρήτη


Τελευταία ενημέρωση:

Από την Κρήτη θα δοθεί η απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό σχεδιάζει την αποστολή Μονάδων κρούσεως του Στόλου στο νησί μας, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια της Άγκυρας να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην ευρύτερη περιοχή.

Η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα θα έρθει από την Κρήτη 2

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Πολεμικό Ναυτικό, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην συγκρότηση της Διοίκησης Επιχειρήσεων Ανατολικής Μεσογείου (ΔΕΑΜ) η οποία θα έχει ως έδρα το Ναύσταθμο της Σούδας, στα Χανιά.

Με την αποστολή πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων, το ΠΝ θα μπορεί ανα πάσα στιγμή να επιχειρήσει στην περιοχή νοτίως της Κρήτης – ή όπου αλλού χρειαστεί – χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος σε περίπτωση που απαιτηθεί άμεση απάντηση στα τουρκικά σχέδια, τα οποία όπως έχει εξαγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι Τούρκοι υπουργοί και αξιωματούχοι, βάζουν στο …κάδρο των ανιστόρητων και παράνομων διεκδικήσεων ακόμα και τα θαλλάσια οικόπεδα στα νότια του νησιού.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, σε πρώτη φάση προβλέπεται η μόνιμη παρουσία στη Σούδα μιας φρεγάτας και ενός υποβρυχίου, μαζί με το ανάλογο προσωπικό του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να ενισχυθεί η μαχητική ικανότητα και η αποτρεπτική ισχύς της χώρας στις περιοχές ενδιαφέροντος. Επίσης, ένα ακόμα πλοίο επιφανείας του Στόλου, πιθανότατα μία πυραυλάκατος που θα διαθέσει η Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, θα βρίσκεται μόνιμα στην Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση του Κυριαμαδίου στην Ανατολική Κρήτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει επεξεργαστεί το σχέδιο αντίδρασης της ελληνικής πλευράς, απέναντι σε πιθανή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων, ενώ σε περίπτωση που η Άγκυρα στείλει – όπως έχει δηλώσει επίσημα – το ερευνητικό σκάφος Ουρούτς Ρέις στα νότια της Κρήτης, έχει αποφασιστεί η απελευθέρωση των κανόνων εμπλοκής, ως το έσχατο μέσω αναχαίτισης των Τούρκων…

 

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Close
Close