ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Η ανομβρία αδειάζει τα φράγματα της Κρήτης

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Προβληματισμό και έντονη ανησυχία προκαλεί η παρατεταμένη καλοκαιρία και η ανομβρία που βιώνουμε μέσα στην «καρδιά» του χειμώνα.

Οι ταμιευτήρες στα φράγματα που διαχειρίζεται ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) σταδιακά αδειάζουν ενώ αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι το φράγμα του Βαλσαμιώτη έχει τεθεί, εδώ και καιρό, εκτός λειτουργίας λόγω εργασιών επισκευής και παραμένει άγνωστο το πότε θα λειτουργήσει ξανά.

“ΧΡΥΣΟΣ

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Στον Αποσελέμη ο ταμιευτήρας έχει πληρότητα μόλις 50% με περίπου 12.5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νέρου να βρίσκονται μέσα στο φράγμα.

Βέβαια «τα αποθέματα του φράγματος επαρκούν για την υδροδότηση περιοχών των δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Αγίου Νικολάου για έναν ολόκληρο χρόνο» σημειώνει ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του ΟΑΚ, Ευάγγελος Μαμαγκάκης.

“IN_AND_OUT

Το φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο έχει πληρότητα 97%, δηλαδή είναι σχεδόν γεμάτο. Συγκεκριμένα έχει 21.750.000 κυβικά μέτρα νερού ενώ η χωρητικότητα του είναι 22.5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού.

Όπως αναφέρθηκε ήδη το φράγμα Βαλσαμιώτη στα Χανιά «έχει απομονωθεί διότι, εδώ και αρκετό καιρό, γίνονται επισκευές και κάποιες δοκιμές» αναφέρει ο κ. Μαμαγκάκης.

Mechanical Solutions

Σε ότι αφορά ξανά στην ανατολική Κρήτη και συγκεκριμένα στη Λιμνοδεξαμενή του Αγίου Γεωργίου στο Οροπέδιο Λασιθίου η πληρότητα της ανέρχεται στο 67% με 1.450.000 κυβικά μέτρα νερού να βρίσκονται μέσα στη λιμνοδεξαμενή. Σημειώνεται ότι η χωρητικότητα της λιμνοδεξαμενής στο Οροπέδιο ανέρχεται στα 2.150.000 κυβικά μέτρα νερού.

Έρχονται βροχοπτώσεις στην Κρήτη

Αρκετά σημαντικές είναι οι πιθανότητες για ισχυρές βροχοπτώσεις στην Κρήτη αλλά και σε όλη τη χώρα εν γένει δίνει ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Σε δηλώσεις του o Κώστας Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι «από την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα Τρίτη και Τετάρτη θα έχουμε ουσιαστική αλλαγή του καιρού. Θα επηρεαστούμε με νοτιάδες, ισχυρές βροχοπτώσεις και φθινοπωρινού τύπου αλλαγή του καιρού. Δηλαδή θα πέσει η θερμοκρασία αλλά και πάλι θα βρίσκεται επάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, ενώ δεν αποκλείεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα ορεινά».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Πηγή
Με πληροφορίες από Cretalive

Σχετικά άρθρα

Back to top button