ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Η ανάπτυξη της χειροτεχνίας στην Κρήτη

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με την Επιτροπή Εκπροσώπων του Προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Χειροτεχνίας συναντήθηκε σήμερα ο αρμόδιος Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, στην Περιφέρεια Κρήτης.

Η Επιτροπή αποτελείται από τους καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γλυκερία Καραγκούνη και Μάριο Τρίγκα,  επικεφαλής του εν λόγω προγράμματος, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον καθηγητή του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ Γιάννη Ντιντάκη.

“ΧΡΥΣΟΣ

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, το πρόγραμμα αφορά 8 Περιφέρειες της Ελλάδας, μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Κρήτης και αποσκοπεί στην ανασύσταση, στην ανάπτυξη και τον επαναπροσδιορισμό της Ελληνικής χειροτεχνίας.

“IN_AND_OUT

Στοχεύει στη δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης και επιχειρηματικής ενίσχυσης του τομέα της χειροτεχνίας, με πιλοτική εφαρμογή στην υφαντική, την ξυλοτεχνία και την αγγειοπλαστική. Μεταξύ των στόχων του προγράμματος αναφέρονται η διασύνδεση της χειροτεχνίας με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δομές και ο σχεδιασμός μιας ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής διαδικασίας με την ίδρυση νέων σχολών, η ανάδειξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και της νέας γενιάς χειροτεχνών που δραστηριοποιούνται στους τρεις κλάδους, η αξιοποίηση και επανάχρηση πρώτων υλών και η ενδυνάμωση των πολύ μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Ο αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Φασουλάκης, ενημερώθηκε αναλυτικά για τους στόχους και τις δράσεις του Προγράμματος και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ένταξη της Κρήτης σε αυτό.

Mechanical Solutions

«Η Περιφέρεια Κρήτης», δήλωσε ο Κ. Φασουλάκης, «στηρίζει πολλαπλώς τον τομέα της Χειροτεχνίας στη μεγαλόνησο, ο οποίος συνιστά σε πολλές περιπτώσεις βιώσιμη επιχειρηματική επιλογή. Η στρατηγική του Υπουργείου για την περεταίρω στήριξη του κλάδου, βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία θα είναι αρωγός σε όσα απαιτηθούν. Κοινός στόχος μας είναι να μετατρέψουμε την χειροτεχνία σε έναν ακόμη αναπτυξιακό μοχλό για την Κρήτη, ο οποίος θα διασώζει και θα αναδεικνύει αφενός τον λαϊκό πολιτισμό, και αφετέρου θα ενισχύσει την τοπική οικονομία, θα δώσει θέσεις εργασίας στους νέους ανθρώπους και  θα ενισχύσει την ύπαιθρο».


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button