ΚΡΗΤΗ

Λασίθι: Συζήτηση για την πορεία των Ευρωπαικών προγραμμάτων

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων Γιώργος Αλεξάκης επισκέφθηκε την ΠΕ Λασιθίου στον Άγ. Νικόλαο και είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Ιωάννη Γουλιδάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Θεμάτων Μαρία Χανιωτάκη-Μυλωνάκη και τη Ρούλα Παπαδοπούλου, Αν. Προϊστάμενη Τμήματος και συντονίστρια των ευρωπαϊκών προγραμμάτων “MD.net” και “BRANDTOUR”.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δράσεις των δυο ευρωπαϊκών προγραμμάτων που υλοποιούνται στην ΠΕ Λασιθίου, εκ μέρους της Περιφέρειας Κρήτης.

caffeine adv2020b

Συγκεκριμένα το ευρωπαϊκό έργο “BRANDTOUR”, το οποίο βρίσκεται στη τελική φάση υλοποίησης του, στοχεύει στην στήριξη του τουρισμού μέσω της προώθησης, της καινοτομίας και της διαφοροποίησης της προσφοράς του τουριστικού προϊόντος.

Το έργο μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών έχει ως στόχο την παροχή καλύτερων μέσων πολιτικής για την ανάπτυξη νέων εξατομικευμένων τουριστικών προϊόντων που μπορούν να ευνοήσουν τις εισερχόμενες ροές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

neratzoulis neo

Επίσης, συζητήθηκε και αναλύθηκε το πρόγραμμα “Mediterranean Diet.net” και η ευκαιρία μέσω αυτού να προβληθεί η Μεσογειακή και ιδιαίτερα η Κρητική Διατροφή με απώτερο στόχο μία βιώσιμη εμπειρία για τους τουρίστες.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “MD.net” έχει ως στόχο την ανάδειξη της διατροφής στις χώρες της Μεσογείου ως αναπόσπαστο τμήμα της μεσογειακής ταυτότητας. Οι δράσεις του σχετίζονται µε ένα σύνολο δεξιοτήτων, γνώσεων, και παραδόσεων σχετικά µε τον πολιτισμό, το τοπίο, τον τρόπο ζωής και τους τρόπους εργασίας για την παραγωγή καινοτομικών τοπικών προϊόντων/υπηρεσιών όπως π.χ. προϊόντα με βάση το χαρούπι.

Η Περιφέρεια Κρήτης επιδιώκει την αποκέντρωση στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού ώστε να διαχέεται η εμπειρία και τα αποτελέσματα των έργων στους τοπικούς φορείς.

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button