ΚΡΗΤΗ

«Green Team»: Αυτή είναι η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης

Η «Green Team» είναι μια εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία αποτελείται από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και δημιουργήθηκε με σκοπό την εκπόνηση προτάσεων για την περιβαλλοντική αναβάθμιση του πανεπιστημίου αλλά και την οργάνωση εκδηλώσεων, μικρών παρεμβάσεων και την ευαισθητοποίηση των υπολοίπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας ώστε όλοι μαζί να δραστηριοποιηθούν και με πράξεις να δείξουν αλλά και να αποδείξουν πως η κλιματική αλλαγή μας αφορά όλους.

Αποτελείται από νέους ανθρώπους οι οποίοι «δεν επιτρέπουν άλλο την ανοχή και δεν έχουν αντοχή για τα παράλογα των ανθρώπων που εγκληματούν κατά του περιβάλλοντος».

caffeine adv 2021

Ήδη κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στο Climathon Heraklion.. όμως αυτό έχει τη λιγότερη σημασία, μιας και από τον Οκτώβριο του 2018, οπότε και συστάθηκαν ως ομάδα (στο συνέδριο για την κλιματική αλλαγή, το Climathon Heraklion), απέδειξαν πως το ένα άτομο γίνεται τέσσερα και η ομάδα δημιουργεί την τάση αλλά και το όνειρο.

«Συστηθήκαμε μεταξύ μας στην πανεπιστημιακή κοινότητα τον περασμένο Απρίλιο και πλέον ο πυρήνας της ομάδας αριθμεί άλλα 4 άτομα, την Ελπινίκη Xαχλάκη – μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο Χημικό Κρήτης, την Μαρία Mαθιουδάκη – πτυχιούχο Ψυχολογίας Κρήτης, την Κωνσταντίνα Αποστολάκη – φοιτήτρια του τμήματος Μαθηματικών και τον Αλέξανδρο Παραλίκα – φοιτητή του τμήματος Υλικών και όλοι μαζί κινούμαστε μέσα από μία συνεχή συνεργασία με την u.grow που μας παρέχει βοήθεια σε θέματα που αφορούν το πανεπιστήμιο», ανέφεραν στο «ΑΠΕ – ΜΠΕ» τα μέλη της ομάδας, Μιχάλης Μπουρμπάκης, Άθος Παραλίκης, Αντώνης Γερόπουλος και Χάρης Λίβας.

neratzoulis neo

«Η ομάδα μας συστάθηκε με την ματιά για όσα είναι ικανά να οδηγήσουν τους φοιτητές ώστε να συμμετέχουν στο εθελοντισμό για το περιβάλλον. Μας οδήγησε δηλαδή η αγάπη μας για την φύση και το περιβάλλον», συμπλήρωσαν.

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button