Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΓηροκομείο στα Χανιά | Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για τις συνθήκες λειτουργίας

Γηροκομείο στα Χανιά | Παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας για τις συνθήκες λειτουργίας

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε επείγον αίτημα ενημέρωσης για τις συνθήκες λειτουργίας του γηροκομείου στα Χανιά – Στο μικροσκόπιο και ο γιατρός που υπέγραψε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των ηλικιωμένων

Παρέμβαση για το γηροκομείο στα Χανιά πραγματοποίησε το υπουργείο Εργασίας, που με επείγον αίτημά του, την Παρασκευή, 23 Απριλίου, προς την Περιφέρεια Κρήτης, ζητά ενημέρωση αναφορικά με τις συνθήκες λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων. Καθώς ενδέχεται να υπάρχουν ποινικές προεκτάσεις, η υπόθεση εξετάζεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων.

mechanical adv 2021

Σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι αρμόδιο για τον καθορισμό των προϋποθέσεων λειτουργίας. Η αρμοδιότητα της εποπτείας ανήκει στις κατά τόπους Περιφέρειες.

apostolakis adv 2

Η υπουργική απόφαση (Π1γ/οικ.81551/25.6.2007) αναφέρει ότι η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων εκδίδεται από την αρμόδια Διεύθυνση της Περιφέρειας από την οποία διενεργείται και η εποπτεία τους. Τον τελευταίο χρόνο, λόγω της πανδημίας, το υπουργείο εξέδωσε σειρά πρωτοκόλλων για την καθημερινή λειτουργία των μονάδων.

Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Οι έρευνες των αρμόδιων αρχών συνεχίζονται σχετικά με τις συνθήκες θανάτου δεκάδων ηλικιωμένων, τροφίμων του γηροκομείου. Αν και αρχικά ο αριθμός των θανάτων υπολογιζόταν σε 68 μέσα σε 16 μήνες, ο αριθμός έχει αυξηθεί σε τουλάχιστον 73, καθώς κάποιοι ηλικιωμένοι κατέληξαν στο νοσοκομείο.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη προχωρήσει σε αιφνιδιαστική έρευνα στις 22 Μαρτίου. Ωστόσο δεν εντόπισαν κάποιο στοιχείο. Στην κατοχή τους βρίσκεται υλικό από κάμερες ασφαλείας, ενώ ερευνώνται και οι διαθήκες των ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, σε τουλάχιστον μία περίπτωση υπάρχει μεταβίβαση ακινήτου κάποιου τροφίμου στο γηροκομείο. Στη συγκεκριμένη υπόθεση η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου είχε εμφανιστεί ως πληρεξούσιος του ηλικιωμένου ή της ηλικιωμένης που επρόκειτο να κάνει τη μεταβίβαση.

Σημαντικό πρόσωπο στην υπόθεση θεωρείται και ο γιατρός που υπέγραφε τις ληξιαρχικές πράξεις θανάτου. Σε όλες, ως αιτία θανάτου φέρεται η καρδιακή ανακοπή.

Για σκευωρία μιλά η ιδιοκτήτρια του νοσοκομείου, που επισημαίνει ότι η δομή λειτουργεί νόμιμα από το 2009 και αποδίδει τις καταγγελίες σε πρώην υπαλλήλους που απολύθηκαν λόγω συμπεριφοράς.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του γηροκομείου δικηγόρος που έχασε τον ηλικιωμένο πατέρα της. Στη συνέχεια κατέθεσαν πρώην εργαζόμενοι του οίκου ευγηρίας οι οποίοι κατήγγειλαν επίσης κακοποίηση των τροφίμων.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble