ΚΡΗΤΗ

Γαργαδόρος: «Πρωτοβουλία Προστασίας Παραλιών» – Οι κακοτεχνίες που έμειναν

Επειδή τα έργα στην παραλία του Γαργαδόρου εδώ και 20 ημέρες έχουν σταματήσει και στην ουσία έχει αφεθεί ελεύθερη προς χρήση από τους λουόμενους η Πρωτοβουλία Προστασίας Παραλιών θέλει να σας γνωρίσει τις παρακάτω κακοτεχνίες στην εκτέλεση του έργου τις οποίες έχει διαπιστώσει.

1. Η παραλία σε απόσταση 2m από την ακτογραμμή είναι διαστρωμένη μόνο με αμμοχάλικο λατομείου και χωρίς τις προβλεπόμενες από την μελέτη κλίσεις, με αποτέλεσμα η στάθμη του νερού να είναι 50 έως 70 cm κάτω από το επίπεδο της παραλίας συνέπεια των οποίων η είσοδος προς και η έξοδος από την θάλασσα να είναι δύσκολη για τους λουόμενους και αδύνατη για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

2. Κολυμπώντας πάνω στον ύφαλο σε αρκετά σημεία τα άκρα των ποδιών προσκρούουν πάνω σε πέτρες επειδή το βάθος του νερού είναι κατά πολύ μικρότερο του 1,20 που προβλέπεται από την μελέτη. Επίσης σε αλλά σημεία υπάρχουν πολλές μικρές αιχμηρές και ασταθείς πέτρες. Υπάρχουν έντονα κενά μεταξύ των ογκόλιθων. Η επικινδυνότητα των παραπάνω κακοτεχνιών γίνεται εντονότερη σε φάσεις έντονου κυματισμού.

3. Υπάρχουν σκορπισμένες αρκετές πέτρες άναρχα πέραν του υφάλου και προς το πέλαγος και προς την παραλία.

4. Ο ύφαλος προεκτείνεται χωρίς να προβλέπεται στη μελέτη και ενώνεται με το νοτιότερο παράνομο άκρο της παραλίας. Στο τμήμα δε αυτό το βάθος του νερού είναι τόσο μικρό που δεν κολυμπιέται καθόλου πρέπει δηλαδή να περπατήσεις
πάνω στις πέτρες για να περάσεις στην ανοικτή θάλασσα. Για όλο το παραπάνω περιγραφόμενο τμήμα έχει ήδη τοποθετηθεί η Δ/νση Τεχνικών Έργων ζητώντας την αποκατάσταση του.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos

5. Στο βόρειο τμήμα του υφάλου παρατηρείται δυσανάλογη τοποθέτηση ογκόλιθων που αποκλείνει της μελέτης σε μεγάλο βαθμό καθώς εξέρχονται της επιφανείας της θάλασσα. Οπότε έχουμε ένα παράνομο έξαλο μπάζωμα αλλοιώνοντας εντελώς την μορφολογία του όρμου.

6. Εντός της θάλασσας έχουν βρεθεί πολλά οικοδομικά υλικά. Οπως σπασμένα πλακάκια, σίδερα σκουριασμένα, καρφιά κλπ.

Έπειτα απο τις παρατηρήσεις μας παρακαλούμε τις Υπηρεσίες και τον Δήμο να μας απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
α. Το έργο έχει τελειώσει;
β. Ποιά Υπηρεσία είναι αρμόδια να παραλάβει το έργο;
γ. Θεωρείται το έργο, όπως διαμορφώθηκε, ασφαλές προς τους λουόμενους;
δ. Αν το έργο είναι ακόμα υπό εκτέλεση ή ακατάλληλο για ποιό λόγο δεν υπάρχει κατάλληλη σήμανση για τον αποκλεισμό της χρήσης του;

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button