ΚΡΗΤΗ

Γαργαδόρος: Η Περιφέρεια ζητάει άρση των αυθαιρεσιώνΜετά από δυο καταγγελίες στις 21/3 και χθες 27/3 με παρουσία κοινού και ΜΜΕ ακολούθησε το παρακάτω έγγραφο της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λασιθίου, ως ορισθείσα επιβλέπουσα αρχή από τις 8/3/2018.

Γαργαδόρος: Η Περιφέρεια ζητάει άρση των αυθαιρεσιών 2

Θέλουμε να τονίσουμε 3 σημεία που παρατηρήθηκαν και η περιφέρεια ζητάει την άρση τους:

1. Μπαζώθηκε ο αιγιαλός στο νότιο μέρος με νέα βραχώδη υλικά και ομαλοποιήθηκε με αμμοχάλικο δημιουργώντας μια προσθετή επιφάνεια προς εμπορική εκμετάλλευση χωρίς να υπάρχει καμία προηγούμενη μελέτη για το κομμάτι.
2. Έχουν τοποθετηθεί ογκόλιθοι σε όλο το θαλάσσιο τμήμα στο ίδιο σημείο δημιουργώντας στην ουσία μια προέκταση του υφάλου μέχρι το προηγούμενο αναφερόμενο μπάζωμα του αιγιαλού.
3.Επισημαίνει όλες τις μέχρι τώρα παραλήψεις της αδειοδότησης όπως ο ορισμός του επιβλέποντα μηχανικού εκ μέρους του φορέα του έργου – επιχειρηματία. Δηλαδή μέχρι τώρα δεν υπήρχε κανένας υπεύθυνος ούτε από τις υπηρεσίες αλλά ούτε και τον κατασκευαστή.

Γαργαδόρος: Η Περιφέρεια ζητάει άρση των αυθαιρεσιών 3

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις, ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και η λογική στην διαχείριση της περιουσίας όλων μας, αλλά και για την απόδοση ευθυνών προς κάθε εμπλεκόμενο.

Πρωτοβουλία Πολιτών για την Προστασία των παραλιώνΣχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close