ΚΡΗΤΗ

Φυσικό αέριο στην Κρήτη μέσω Αθερινόλακκου;Η αίτηση που υπέβαλε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προς την ΡΑΕ για τη χορήγηση άδειας παραγωγής σταθμού συνδυασμένου κύκλου, στην περιοχή Αθερινόλακκος της Σητείας, ανοίγει τον δρόμο για την είσοδο και την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην Κρήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε χθες στον Τύπο, η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υπέβαλε προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για τη χορήγηση Άδειας Παραγωγής Σταθμού Συνδυασμένου Κύκλου, ονομαστικής ισχύος 187,462 MWe, διπλού καυσίμου στη θέση Αθερινόλακκος Σητείας Κρήτης.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η αίτηση υποβλήθηκε προ τριών μηνών και οι πληροφορίες του energypress.gr αναφέρουν ότι η ΡΑΕ θα την εξετάσει εντός του επόμενου διμήνου.

O στρατηγικός σχεδιασμός του ομίλου προβλέπει την εγκατάσταση πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG). Η σχετική αίτηση αναμένεται να κατατεθεί αργότερα εντός του έτους.

swell adv 2021

Σε πρώτη φάση, το πλωτό τέρμιναλ θα τροφοδοτήσει τον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σε δεύτερη φάση και το δίκτυο φυσικού αεριου του νησιού όταν βεβαίως αυτό κατασκευαστεί. Ενδεχομένως, θα τροφοδοτεί και κάποιες από τις μονάδες της ΔΕΗ, εφόσον γίνουν οι σχετικές μετατροπές.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το θέμα της ανάπτυξης του ΦΑ στο νησί αναμένεται να συζητηθεί και κατά την διημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, στις 22-23 Απριλίου, στο Ηράκλειο, για την παρουσίαση της μελέτης για τον ενεργειακό σχεδιασμό.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button