Παρασκευή, 23 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΦράγμα Αποσελέμη | Καθημερινά υπερχειλίζει - Έχουμε νερό μέχρι το 2024

Φράγμα Αποσελέμη | Καθημερινά υπερχειλίζει – Έχουμε νερό μέχρι το 2024

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

«Ευλογία» όχι μόνο για τη γη και τις καλλιέργειες, αλλά και για γενικότερα για τις ανάγκες των πολιτών, ήταν το νερό που έπεσε στη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών, στην Κρήτη, καθώς υπερχείλισε, μεταξύ άλλων, το Φράγμα Αποσελέμη, στο οποίο εν πολλοίς στηρίζονται τρεις κορυφαίοι δήμοι της ανατολικής Κρήτης, δηλαδή Ηράκλειο, Χερσόνησος και Άγιος Νικόλαος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο διευθυντής υδραυλικών έργων του ΟΑΚ, Βαγγέλης Μαμαγκάκης, από τις 25 Μαρτίου και μετά, το Φράγμα Αποσελέμη διαρκώς υπερχειλίζει ενώ «αντλούνται» καθημερινά περίπου 15.000 κυβικά νερού, ώστε, όπως είπε, να αποφευχθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα
Σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη, περίπου 1,2 εκ. κυβικά νερού προωθούνται κάθε μήνα στις ΔΕΥΑ Χερσονήσου, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου για να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών, ενώ σήμερα, 2 Απριλίου, το Φράγμα υπερχειλίζει και πάλι
Η εξέλιξη αυτή, όπως είναι φυσικό, έχει σκορπίσει χαμόγελα στους επιτελείς του ΟΑΚ, καθώς μέχρι τις 10-15 Απριλίου, υπολογίζεται ότι η εξοικονόμηση ποσοτήτων νερού θα είναι τέτοια που θα “κρατήσει” αρκετό νερό για τα επόμενα 2,5 χρόνια!
Εκτός, βέβαια, εάν έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας και σφοδρές βροχοπτώσεις το επόμενο διάστημα, οπότε θεωρητικά οι ποσότητες του νερού θα αυξηθούν περαιτέρω.
Εν ολίγοις, αυτή τη στιγμή, με τη διαρκή υπερχείλιση του Φράγματος, έχει εξασφαλιστεί νερό τουλάχιστον μέχρι το 2024.
Ακόμα, ο κ. Μαμαγκάκης επισήμανε ότι μέσω των διϋλιστηρίων του Αποσελέμη έχουν δοθεί, από το 2016 οπότε και τέθηκε σε λειτουργία έως και σήμερα, περίπου 50 εκατομμύρια κυβικά στις τρεις ΔΕΥΑ της ανατολικής Κρήτης.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble