ΚΡΗΤΗ

Φουρνή Λασιθίου: Τροποποιούνται τα όρια του οικισμού

Θετική ήταν η απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο έγγραφο που κατέθεσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αναφορικά με την τροποποίηση των ορίων του οικισμού Φουρνής.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο Δήμος, τον τελευταίο χρόνο, ξεκίνησε την διαδικασία για την τροποποίηση των ορίων του οικισμού που  έχουν διευρυνθεί,  με αποτέλεσμα την επιβάρυνση ιδιοτησιών (χωράφια-αμπέλια) εντός του οικισμού που πλέον μπορούν να θεωρηθούν ως οικόπεδα, με τις επιβαρύνσεις που συνεπάγονται για τους ιδιοκτήτες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στο υφιστάμενο νομικό καθεστώς, τόνισε ότι ο δήμος θα προβεί στις ενέργειες εκείνες που θα επιτρέψουν την έκδοση σχετικού προεδρικού διατάγματος, ενώ σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Φουρνής κ. Μαν. Μπουραντά, αναμένεται να πραγματοποιηθεί Λαική Συνέλευση στην περιοχή, για να υπάρξει ενημέρωση των δημοτών για ζητήματα που σχετίζονται κυρίως με τις δικαιοπραξίες που έχουν έως σήμερα γίνει στην περιοχή – τυχόν αγοραπωλησίες και να προχωρήσει η διαδικασία.

“Παίρνουμε το έναυσμα -δήλωσε- από την τοπική κοινότητα της Φουρνής, δεδομένου ότι βάζουμε εκ νέου ως στόχο την υλοποίηση της λιμνοδεξαμενής και πρωτίστως τον περιορισμό ορίων του οικισμού, σε μια περιοχή που βρίσκεται μέσα στον κάμπο και είναι γεμάτη νερά.

Και βέβαια γίνεται αντιληπτό -πρόσθεσε- το γεγονός ότι εάν η συγκεκριμένη διαδικασία προχωρήσει όπως επιθυμούμε και στοχεύουμε, υπάρχουν ανάγκες περιορισμού ορίων οικισμών και σ΄άλλες τοπικές κοινότητες (π.χ Καστέλλι Φουρνής, Τάπες, Λακώνια) – αποφάσεις που θα ληφθούν με την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμπολιτών και τον περιορισμό της φορολόγησης, που όπως αποδεικνύεται δεν έχει καμία λογική”.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button