ΚΡΗΤΗ

Φονικό στα Ανώγεια: Μένουν ακόμα πολλά αναπάντητα ερωτήματαΜε δάκρυα στα μάτια ο συνήγορος υπεράσπισης του Διονύσης Βέρρας, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του, μίλησε για μία από τις συγκλονιστικότερες απολογίες της δικονομικής του πορείας.

Φονικό στα Ανώγεια: Εκλαιγε δύο ώρες, λέει ο συνήγορος υπεράσπισης

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

«Ήταν μία συγκλονιστική απολογία, δεν το έχω ξαναζήσει αυτό. Έναν άνθρωπο επί δύο ώρες να κλαίει και να προσπαθεί να περιγράψει τι έγινε.  Έκλαιγαν και οι τοίχοι. “Δεν μ’ ενδιαφέρει η ζωή μου και η τύχη μου, εγώ έχασα τον πατέρα μου. Έχασα τον άγγελο μου. Τον αγαπημένο μου πατέρα”, έλεγε συνεχώς.

Έχω πει ότι κάποιοι επιχειρούν μεθοδεύσεις. Το όπλο δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παραδόθηκε. Είναι χείριστες οι κινήσεις αυτές που επηρεάζουν και τις δύο οικογένειες. Δεν τις βοηθούν να νιώσουν ασφαλείς και να προχωρήσει η υπόθεση. Απεναντίας δυναμιτίζεται το κλίμα και βάζει άλλα ζητήματα. Πρέπει να σταματήσουν και να βοηθήσουν τις οικογένειες. Δεν μπορούν να φέρνεις ένα όπλο που δεν έχει καμία σχέση».

swell adv 2021

Ο κ. Βέρρας, λίγες ώρες πριν, είχε προσχωρήσει σε δηλώσεις που προκάλεσαν θόρυβο, ως προς τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ο 29χρονος που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία του 30χρονου Γιώργου αλλά και τον τραυματισμό του 30χρονου Μανώλη Νταγιαντά, οδηγήθηκε νωρίτερα στα δικαστήρια Ρεθύμνου, μέσω μιας πόρτας που δε χρησιμοποιείται για να μη γίνει αντιληπτή η μεταφορά του εκεί, ενώ έντονη ήταν και η αστυνομική παρουσία.

Ο 29χρονος εξερχόμενος των δικαστηρίων φορούσε, όπως και κατά την πρώτη μεταφορά του εκεί την Δευτέρα, αλεξίσφαιρο γιλέκο για προστασία αλλά και μάσκα ως πρόσφατο μέτρο για τον κορωνοϊό ενώ έξω με σκυμμένα πρόσωπα βρίσκονταν οι συγγενείς του. Με μαύρα ρούχα και πρόσωπα γεμάτα θλίψη, περίμεναν καθ΄όλη τη διάρκεια της απολογίας του έξω από τα δικαστήρια Ρεθύμνου.

Ακόμα πιο τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέρφια του καθ’ ομολογίαν δράστη, καθώς μέσα σε λίγη ώρα, έχασαν, η μεν τον σύζυγο, οι δε τον πατέρα τους και τώρα θα δουν αντίστοιχα γιο και αδερφό, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Πολλά τα «ερωτηματικά» στην υπόθεση

Ωστόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η αιματηρή συμπλοκή δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί στο σύνολό τους καθώς η κάθε πλευρά αναφέρει την δική της εκδοχή.

Ειδικότερα, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στο φως το διπλό φονικό στ’ Ανώγεια υπήρξαν αρκετές ασάφειες τόσο στον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε ο καυγάς όσο και στις συνθήκες, σύμφωνα με τις οποίες, έχασαν την ζωή τους οι δύο άνδρες.

Μάλιστα, ακόμα και σήμερα – τέσσερις ημέρες μετά το έγκλημα – έχουν μείνει αρκετές ερωτήσεις αναπάντητες ενώ καθημερινά δημιουργούνται νέες.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button