ΚΡΗΤΗ

Εξι τουρίστες σε ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο

Εξι τουρίστες φιλοξενεί το ξενοδοχείο καραντίνας στο Ρέθυμνο σύμφωνα με πληροφορίες των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Το βράδυ της Παρασκευής μεταφέρθηκε εκεί ένα ζευγάρι Τσέχων τουριστών. Κρούσματα σε Χανιά και Ηράκλειο προκαλούν ανησυχία.

Στο ίδιο ξενοδοχείο φιλοξενούνται ακόμα δύο τουρίστριες από την Ολλανδία, εκ των οποίων η μία έχει προσβληθεί από τον ιό και η δεύτερη πήγε μαζί της καθώς είχαν έρθει μαζί για διακοπές. Επίσης στο ίδιο κατάλυμα φιλοξενούνται και ένα ζευγάρι από τη Ρουμανία που έχει διαγνωστεί θετικό μετά το τεστ που τους έγινε στο αεροδρόμιο. Οι συγκεκριμένοι πρόκειται να αναχωρήσουν την Τετάρτη για τη Ρουμανία καθώς λήγει η 15θήμερη καραντίνα για αυτούς.

caffeine adv2020b

Επίσης από το Ρέθυμνο αναχώρησε το προηγούμενο σαββατοκύριακο ακόμα ένα ζευγάρι από τη Ρουμανία που πέρασαν όλες τις διακοπές τους στο ξενοδοχείο καραντίνας καθώς το τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν είχε βγει θετικό.

Την Παρασκευή στην Κρήτη εντοπίστηκαν ακόμα τέσσερα κρούσματα, τα δύο εκ των οποίων αφορούν άνδρες που εργάζονται ως πολιτικό προσωπικό στο Πολεμικό Ναυτικό και ως εκ τούτου έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτιση των επαφών τους ενώ τέθηκαν σε εφαρμογή τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην μονάδα του Ναυτικού στα Χανιά.  Και οι δύο βρίσκονται σε κατ’ οίκον νοσηλεία καθώς δεν χρειάστηκε να παραμείνουν στο νοσοκομείο Χανίων.

neratzoulis neo

Ακόμα δύο άνθρωποι, ένα ζευγάρι Ελλήνων ηλικιωμένων διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό στο Ηράκλειο. Και οι δύο είχαν έρθει πρόσφατα από την Αθήνα για διακοπές στην Κρήτη και διέμεναν σε οικισμό της Μεσαράς.

Στην περιοχή έχει προκληθεί ανησυχία καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχαν βρεθεί σε θρησκευτικό πανηγύρι στην περιοχή και είχαν έρθει σε επαφή με αρκετό κόσμο ενώ οι αρχές έχουν συστήσει τοπικά στον οικισμό τον κατ’ οίκον περιορισμό όλων των κατοίκων.

Πηγή
Εφημερίδα Των Συντακτών

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button