ΚΡΗΤΗ

Εξέγερση κρατουμένων με αστυνομική επέμβαση στις φυλακές Χανίων


Τελευταία ενημέρωση:

Με εντολή του Εισαγγελέα Χανίων πραγματοποιήθηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ στις 12 το βράδυ της Κυριακής στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων με τους 60 κρατούμενους να βρίσκονται πλέον στους χώρους κράτησης τους.Η διαμαρτυρία, στην οποία συμμετείχαν κυρίως αλλοδαποί από αραβικές χώρες, είχε ξεκινήσει ειρηνικά με τους κρατούμενους μίας από τις ακτίνες μιας πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, χωρίς ωστόσο α προκαλούν επεισόδια ή ζημιές. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όμως, επέστρεψαν στα κελιά.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής άρχισαν να προκαλούν μικρής έκτασης φθορές στα κελιά και στον εξωτερικό χώρο, σπάζοντας κάμερες, νεροχύτες και ό,τι άλλο είχαν πρόσφορο.

Στις φυλακές κλήθηκε εισαγγελέας που ζήτησε από τους κρατούμενους να διακόψουν τη μίνι εξέγερση που δεν επεκτάθηκε σε άλλες πτέρυγες ούτε υπήρξαν τραυματισμοί. Εκείνοι, όμως, παρέμειναν εκτός κελιών υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που θα επενέβαιναν μόνο αν άρχιζε σύρραξη ή κλιμακώνονταν οι καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατουμενοι εξεγέρθηκαν με αιτήματα που αφορούν στο φαγητό, στις συνθήκες διαβίωσης και άλλα θέματα που τους απασχολούν.

CNA Team

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από τις 7 Σεπτεμβρίου του 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close