ΚΡΗΤΗ

Εξέγερση κρατουμένων με αστυνομική επέμβαση στις φυλακές ΧανίωνΜε εντολή του Εισαγγελέα Χανίων πραγματοποιήθηκε η επέμβαση των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ στις 12 το βράδυ της Κυριακής στο Κλειστό Κατάστημα Κράτησης Αγιάς Χανίων με τους 60 κρατούμενους να βρίσκονται πλέον στους χώρους κράτησης τους.

Η διαμαρτυρία, στην οποία συμμετείχαν κυρίως αλλοδαποί από αραβικές χώρες, είχε ξεκινήσει ειρηνικά με τους κρατούμενους μίας από τις ακτίνες μιας πτέρυγας του σωφρονιστικού καταστήματος να αρνούνται να επιστρέψουν στα κελιά τους, χωρίς ωστόσο α προκαλούν επεισόδια ή ζημιές. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όμως, επέστρεψαν στα κελιά.

Ωστόσο, το πρωί της Κυριακής άρχισαν να προκαλούν μικρής έκτασης φθορές στα κελιά και στον εξωτερικό χώρο, σπάζοντας κάμερες, νεροχύτες και ό,τι άλλο είχαν πρόσφορο.

Στις φυλακές κλήθηκε εισαγγελέας που ζήτησε από τους κρατούμενους να διακόψουν τη μίνι εξέγερση που δεν επεκτάθηκε σε άλλες πτέρυγες ούτε υπήρξαν τραυματισμοί. Εκείνοι, όμως, παρέμειναν εκτός κελιών υπό την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, που θα επενέβαιναν μόνο αν άρχιζε σύρραξη ή κλιμακώνονταν οι καταστροφές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κρατουμενοι εξεγέρθηκαν με αιτήματα που αφορούν στο φαγητό, στις συνθήκες διαβίωσης και άλλα θέματα που τους απασχολούν.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close