ΚΡΗΤΗ

Ευγένιος Γκέραρντ: Το τελευταίο «αντίο» στην Κρήτη

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου ο Ευγένιος Γκέραρντ ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη. Σε λαϊκό προσκύνημα είχε τεθεί η σορός του Ευγένιου Γκέραρντ από την Τετάρτη (03/01) με πλήθος κόσμου να περνά από την οικία του στην Ελιά Ηρακλείου για να αποτίσει φόρο τιμής στη μεγάλη προσωπικότητα του ελληνικού ποδόσφαιρου και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Ευγένιος Γκέραρντ: Το τελευταίο «αντίο» στην Κρήτη 1

Ο Ολλανδός που μετατράπηκε σε Κρητικό, θα αναπαύεται πλέον στο κοιμητήριο της Ελιάς Ηρακλείου Κρήτης, εκεί όπου οδηγήθηκε μετά την εξόδιο ακολουθία που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (04/01) και στην οποία έδωσαν το «παρών» σχεδόν όλοι όσοι συνάντησε στην καριέρα του στην Ελλάδα και τον ΟΦΗ ο σπουδαίος αυτός προπονητής και άνθρωπος.

Ποδοσφαιριστές που ανέδειξε ο Ευγένιος Γκέραρντ, όπως οι Νίκος Νιόπλιας, Ηλίας Πουρσανίδης, Γιάννης Σαμαράς, Μύρων Σηφάκης, Γιώργος Βλαστός, Παύλος Αδάμος, Θανάσης Κολιτσιδάκης, Νίκκι Παπαβασιλείου, Μίλτος Ανδρεανίδης κι αρκετοί ακόμα παίκτες της νεότερης γενιάς, ήταν εκεί. Το «παρών» έδωσε και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα και άλλοι άνθρωποι από τον χώρο του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού, ενώ παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλείου, Γιάννης Κουράκης.

Ευγένιος Γκέραρντ: Το τελευταίο «αντίο» στην Κρήτη 2

Το φέρετρο του Γκέραρντ, ήταν σκεπασμένο με τη σημαία του ΟΦΗ και τη μεταφορά από το σπίτι του στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, ανέλαβαν τα ποδοσφαιρικά και μη «παιδιά» του Ολλανδού. Οι Ηλίας Πουρσανίδης, Μανόλης Πατεμτζής, Μηνάς και Μάνος Παπαδάκης ήταν αυτοί που οδήγησαν τον «Γκεραρντάκη» στην τελευταία του κατοικία, με το κλίμα να είναι συγκινησιακά φορτισμένο και άπαντες να αποχαιρετούν βουρκωμένοι τον εκλιπόντα.Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close