ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Eurostat | Αρνητική πρωτιά για την Κρήτη στην αύξηση της ανεργίας

Τα στοιχεία προκύπτουν από την έκθεση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας για τα επίπεδα ανεργίας, το 2020, στις ευρωπαϊκές περιφέρειες της κατηγορίας NUTS-2

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας στα επίπεδα απασχόλησης. Αυτή τη φορά τα… κακά μαντάτα αφορούν την Κρήτη και τα ελληνικά νησιά Ιουνίου και νοτίου Αιγαίου, που ξεχωρίζουν ανάμεσα στις περιφέρειες της Ευρώπης (στην κατηγορία NUTS 2, που αφορά πληθυσμό μεταξύ 800 χιλιάδων και 3 εκατ. κατοίκων) καταγράφοντας το μεγαλύτερο άλμα στα επίπεδα ανεργίας.

Τα στοιχεία προκύπτουν από νέα έκθεση της Eurostat, που αφορά το ποσοστό ανεργίας σε άτομα ηλικίας 15 έως 74 ετών στις ευρωπαϊκές περιφέρειες της κατηγορίας NUTS 2, για το σύνολο του 2020.

“ΧΡΥΣΟΣ

Η έκθεση εντοπίζει σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των περιφερειών της Ε.Ε. με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας να καταγράφεται στην πολωνική περιοχή Μεγάλη Πολωνία (Wielkopolskie) στο 1,8% και σε δύο περιοχές της Τσεχίας, την  Κεντρική Βοημία (1,9%) και Νοτιοδυτικά (2,0%), ενώ ακολουθούν επίσης τρεις ακόμη περιοχές της Τσεχίας.

Στο αντίθετο άκρο, τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας καταγράφηκαν στις αυτόνομες ισπανικές πόλεις της Θέουτα (24,5%) και της Μελίγια (23,7%) και σε δύο ακόμη ισπανικές περιοχές, τα Κανάρια Νησιά (22,6%) και η Ανδαλουσία (22,3%).

“IN_AND_OUT

Η Κρήτη κατακτά τη θλιβερή πρωτιά που αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης μέσα στη χρονιά, κατά 5,6% σε σύγκριση με το 2019, ενώ ακολουθούν οι ισπανικές Βαλεαρίδες Νήσοι (+4,3%), τα Ιόνια Νησιά (+3,6%) και το Νότιο Αιγαίο (+3,0%), καθώς και η γαλλική περιοχή Καμπανία-Αρδένες (+2,6%).

Πάντως, η χώρα μας έχει και μια καλή επίδοση, με την περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, η οποία κατέγραψε την υψηλότερη μείωση της ανεργίας σε σχέση με τα επίπεδα του 2019, συνολικά κατά 4,9%.

Mechanical Solutions

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά τα νούμερα του 2020 διαφοροποιήθηκαν σημαντικά σε σχέση με το 2019, που ήταν μια χρονιά όπου το ποσοστό ανεργίας των ατόμων ηλικίας 15-74 είχε καταγράψει ιστορικό χαμηλό από το 2000. Όμως, δυστυχώς, η πανδημία άλλαξε άρδην τα δεδομένα στην αγορά εργασίας.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button