ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ετοιμάζονται να βάλουν διόδια για έναν… «ασφαλή ΒΟΑΚ»;

Η παρουσία συνεργείων τις τελευταίες ημέρες επί του ΒΟΑΚ με σχετικές ερωτήσεις για τους διερχόμενους οδηγούς, επαναφέρει τα σενάρια περί τοποθέτησης διοδίων στην πολύπαθη εθνικό οδό της Κρήτης.

Εταιρείες δημοσκοπήσεων και στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, συνοδεία ανδρών της Τροχαίας, διενεργούν αυτές τις ημέρες νέες έρευνες, ζητώντας την άποψη των οδηγών για το δρόμο, ενώ μεταξύ των ερωτημάτων τίθεται και το αν θα ήταν διατεθειμένοι ακόμα και να πληρώσουν “για έναν ασφαλή ΒΟΑΚ”.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο η εταιρεία Prorata διενήργησε δημοσκόπηση σε δείγμα 1.700 ατόμων στο νησί, με τις απαντήσεις να είναι θετικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Η Περιφέρεια Κρήτης έχει επανηλειμμένως τοποθετηθεί επί του θέματος, ζητώντας ξεκάθαρα έναν δρόμο χωρίς διόδια, ενώ ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης διαβεβαιώνει ότι αν επιλεγεί αυτή η λύση, τότε τα διόδια θα πληρώνουν μόνο οι επισκέπτες και όχι οι μόνιμοι κάτοικοι.

Την ίδια ώρα η η κατάθεση των προσφορών των εταιρειών, που επρόκειτο να γίνει στις 6/8 πήρε αναβολή για τις 29/9 και η αλλαγή των τευχών δημοπράτησης δημιουργούν εύλογα ερωτήματα για το μέλλον των έργων και κυρίως πως αυτά τα χρηματοδοτηθούν.

karnagioadv 2021 neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button