ΚΡΗΤΗ

Ετοιμάζουν τα τρακτέρ τους και στήνουν μπλόκα οι αγρότες της ΚρήτηςΖεσταίνουν τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Κρήτης και οργανώνονται προκειμένου να στήσουν μπλόκα σε διάφορες περιοχές. Η αρχή αναμένεται να γίνει στις 24 Ιανουαρίου με το πρώτο μπλόκο να στήνεται στα Πραιτώρια, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων μετά την χθεσινή σύσκεψη του Παγκρήτιου Συντονιστικού Αγροτικών Συλλόγων στο Ρέθυμνο.

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν οι αποφάσεις που πάρθηκαν από την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων για την έναρξη των συντονισμένων κινητοποιήσεων στην Κρήτη μεταξύ 22 και 28 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά το κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων:

Καλούμε τους μικρομεσαίους αγρότες των Αστερουσίων να δώσουν μαζικό και δυναμικό ξεκίνημα στο μπλόκο Πραιτωρίων, Τετάρτη 24 Γενάρη.

Η μάχη αυτή για επιβίωση, μάχη που δε σταματήσαμε ποτέ, στρέφεται ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εφαρμόζονται στα πλαίσια της ΚΑΠ της ΕΕ, των μνημονίων, των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, που μας οδηγούν στο ξεκλήρισμα.

Απέναντι στο μπλόκο θα βρίσκονται κι αυτή τη φορά η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την ΚΑΠ, που ψηφίζουν και υλοποιούν τα μνημόνια. Οι μεγαλέμποροι, τα μονοπώλια και οι τραπεζίτες που εκμεταλλεύονται τον κόπο μας εξασφαλίζοντας κέρδη. Οι μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν ν’ αρπάξουν τη γη και το βιός μας.

Καλούμε αγωνιστικά στο πλευρό μας τους συμμάχους μας, τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους, καθώς έχουμε κοινά προβλήματα, αιτήματα και στόχους.

Με το που ανακοινώθηκε ότι ξεκινάμε νέες κινητοποιήσεις άρχισε η επίθεση ενάντια στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, το οργανωμένο αγροτικό κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Σ’ αυτή την επίθεση συμμετέχουν η κυβέρνηση, τα άλλα κόμματα που δε θέλουν τέτοιου είδους αγώνες, ΜΜΕ που εξυπηρετούν ύποπτες μεθοδεύσεις, εκπρόσωποι των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών. Ξανακούμε τα γνωστά προβοκατόρικα περί «κομματικών κινητοποιήσεων», περί «παρέας του Μπούτα», κ.ά. Τέτοια παρόμοια, που θα ακουστούν τις επόμενες μέρες, στόχο έχουν να συκοφαντήσουν το αγροτικό κίνημα, να υπονομεύσουν τα μπλόκα, να υποκινήσουν κοινωνικό αυτοματισμό κατά των αγωνιζόμενων αγροτών. Την περιμέναμε αυτή την επίθεση, δε μας φοβίζει. Με την αλληλεγγύη των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, θα την αντιμετωπίσουμε.

Όμοια θα αντιμετωπίσουμε τους υπονομευτές του κινήματος, τους «βαστάζους» του αγροτοσυνδικαλισμού που είναι ταγμένος στην υπηρεσία των μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, τους ανθρώπους των Ενώσεων, των εμποροβιομήχανων και των εφοπλιστών. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα δεν αποκλείει κανένα μικρομεσαίο αγρότη από τις κινητοποιήσεις, αρκεί να συμφωνεί με το πλαίσιο αιτημάτων, το οποίο έχει διαμορφωθεί και καθοριστεί σε συνελεύσεις των οργάνων του και μετά από διεξοδική και γόνιμη συζήτηση στα χωριά. Όμως, δεν πρόκειται να δεχτεί «ενότητα» με ξεκρέμαστες ομάδες, οι οποίες, σύμφωνα με τα αιτήματα που προβάλλουν, αλλά με την παλιότερη δράση τους, νοιάζονται μόνο για τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών – επιχειρηματιών, που είναι αντίθετα με τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Όλοι αυτοί, το προηγούμενο διάστημα, που το οργανωμένο αγροτικό κίνημα έχει συνεχή και πολύμορφη δράση, ήταν εξαφανισμένοι, και εμφανίζονται κάθε φορά που ξεκινάμε πανελλαδικές κινητοποιήσεις για να τις ξεστρατίσουν, να τις υπονομεύσουν.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close