ΚΡΗΤΗ

ΕΣΚΕΚ: Οικονομική ενίσχυση σε πλημμυροπαθείς από τους ιερείς της ΚρήτηςΗ Ένωση Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας Κρήτης (ΕΣΚΕΚ), καλεί τους ιερείς του νησιού για να δείξουν την έμπρακτη αρωγή τους προς τους πλημμυροπαθείς της Κρήτης, που επλήγησαν από τα πρόσφατα κύματα κακοκαιρίας,

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Συνδέσμων Κληρικών, κατά την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο χώρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, στο Ηράκλειο, αποφασίστηκε να συγκεντρωθεί από τον μισθό των ιερέων της Κρήτης ένα ποσό για τους πλημμυροπαθείς.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για καθορισμένο ποσό ή αν έγκειται στην ευχέρεια του κάθε ιερέα.

Στην ίδια συνεδρίαση, οι ιερείς αποφάσισαν να παραμείνουν σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που έχουν τεθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Εκκλησίας Κρήτης (Ε.Σ.Κ.Ε.Κ) και τον Ιερό Σύνδεσμό Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) όσον αφορά την αναθεώρηση των άρθρων 3 και 21 του συντάγματος που αφορούν την ουδετεροθρησκεία της Ελληνικής πολιτείας και την Ελληνική οικογένεια αντίστοιχα, καθώς και το μισθολογικό των ιερέων.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close