ΚΡΗΤΗ

Ερώτηση Θραψανιώτη για το Μουσικό Γυμνάσιο ΛασιθίουΟ νομός Λασιθίου έχει πλούσια μουσική παράδοση και είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τον Σχολικό Σύμβουλο Μουσικών Κρήτης κ. Κωνσταντίνο Δροσουλάκη, το 2015 η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παραχώρησε το 50% των υποτροφιών για έγχορδα συμφωνικής ορχήστρας, σε μαθητές από το Λασίθι. Εξάλλου, ο νομός Λασιθίου είναι ο μόνος νομός της Κρήτης που δεν έχει Μουσικό Σχολείο.

Σύμφωνα με έρευνες, πριν τη δημιουργία του σχολείου, είχε εκδηλωθεί πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γονέων μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για φοίτηση στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου και από τις τρεις πόλεις του νομού.Με  απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ιδρύθηκε  Μουσικό Γυμνάσιο με έδρα το Καβούσι (ΦΕΚ 1746/Β/17-5-2019) και  ακολούθησε ο διορισμός διευθυντή.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η στέγασή του στο πρώην Δημοτικό σχολείο Καβουσίου, αποφασίστηκε με γνώμονα ότι βρίσκεται στο κέντρο του νομού, καθιστώντας την μετάβαση των μαθητών προσιτή και από  τις τρεις μεγάλες πόλεις του. Ο δήμος Ιεράπετρας ολοκλήρωσε τις απαραίτητες τεχνικές εργασίες για  την ανακαίνιση του κτιρίου και την προμήθεια του απαραίτητου υλικού, ώστε το νέο σχολείο να είναι έτοιμο για τους καινούριους του μαθητές.

Ωστόσο η Υπουργική Απόφαση 133349/Δ2/29-08-2019 για την έναρξη λειτουργίας του σχολείου καθυστέρησε,  εκδόθηκε στις 29/8/2019, και έδινε ελάχιστο χρόνο για  την ενημέρωση και την εγγραφή των μαθητών. Στην πράξη μόλις τέσσερις εργάσιμες ημέρες με τα σχολεία κλειστά και τους τελειόφοιτους μαθητές του Δημοτικού να έχουν ήδη εγγραφεί στα υπάρχοντα γυμνάσια.

swell adv 2021

Είναι γεγονός ότι μόλις έγινε γνωστό ότι θα λειτουργήσει το σχολείο και πως τελειώνει η προθεσμία, ο αριθμός των υποψηφίων διπλασιάστηκε.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Επειδή, η ίδρυση του Μουσικού Σχολείου αποτελεί δικαίωση μακροχρόνιων διεκδικήσεων της τοπικής κοινωνίας και των μαθητών  της,

Επειδή, η αναστολή της λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου  θα προκαλέσει πολλά προβλήματα σε μαθητές και τους γονείς τους, που ήδη έχουν αιτηθεί την εγγραφή τους στο σχολείο,

Επειδή,  έχει φανεί ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μουσικό σχολείο,

Επειδή, υπάρχει δυνατότητα να  εγκριθούν  ολιγομελή τμήματα του σχολείου, όπως εξ άλλου έχει ισχύσει και σε άλλα μουσικά σχολεία.

Ερωτάται η κ. υπουργός:

Προτίθεται να παρατείνει για λίγες μέρες την περίοδο εγγραφών, ώστε οι ενδιαφερόμενοι γονείς να μπορέσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, ώστε να λειτουργήσει άμεσα;

Ο ερωτών Βουλευτής

Θραψανιώτης Μανόλης

 


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button