ΚΡΗΤΗ

Έριξαν ξανά φόλες!

Νέο χτύπημα με δηλητηριασμένα σκυλιά καταγγέλλουν οι κυνηγοί της Βιάννου στο χωριό Χόνδρος, σε απόσταση περίπου 1 χιλιομέτρου από το σημείο όπου είχε καταγραφεί ένα ακόμα κρούσμα πριν από μερικές μέρες. Τότε είχε βρεθεί νεκρό ένα σκυλί στη θέση Πουλιακά της Εμπάρου και δύο ακόμη μεταφέρθηκαν σε κτηνίατρο για να σωθούν.

Από τη στιγμή όμως που σε μικρή απόσταση καταγράφηκε και δεύτερο κρούσμα, πολλοί φοβούνται ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο.

«Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης»

Όπως τόνισε ο θηροφύλακας Σπύρος Νηστικάκης ,που εντοπίζει τα δηλητηριασμένα δολώματα συνοδεύοντας το σκύλο ανιχνευτή «Ντάικα», «μας ενημέρωσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Βιάννου ότι δηλητηριάστηκαν σκυλιά και εφόσον μεταβούμε στο σημείο την Τετάρτη και δούμε ότι ισχύει σημαίνει ότι κάποιος δρα οργανωμένα. Για το προηγούμενο περιστατικό ήδη έχει επιληφθεί η αστυνομία και ο εισαγγελέας και εφόσον εντοπιστεί ο υπαίτιος, πρέπει να τιμωρηθεί».Η Ντάικα που ανιχνεύει δηλητηριασμένα δολώματα

Ωστόσο το έργο των θηροφυλάκων και των δύο σκυλιών -της «Ντάικα» και του «Σπύρου»- είναι ιδιαίτερα δύσκολο αφού δεν προλαβαίνουν να ανταποκρίνονται στις περιοχές όπου καλούνται μετά από καταγγελίες για φόλες. Οι επόμενες «εξορμήσεις» έχουν ήδη σχεδιαστεί καθώς σύμφωνα με τον κ.Νηστικάκακη «πέρα από την περιοχή της Βιάννου, έχουμε κι άλλες αναφορές από τον Άγιο Νικόλαο ,στην Μαχαιρά του δήμου Μινώα Πεδιάδος, και τη Χερσόνησο ενώ οι περιπολίες θα συνεχιστούν την Τρίτη».

Και οι καταγγελίες συνεχίζονται όπως και η προσπάθεια να σωθούν περισσότερα ζώα από την προσπάθεια εξόντωσής τους.

ΦΙΛΙΆ ΣΑΡΙΔΑΚΗ

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close