Πέμπτη, 15 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΚΡΗΤΗΕργατικό Κέντρο Λασιθίου: Προβληματισμός για την απασχόληση αλλοδαπών εργατών

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου: Προβληματισμός για την απασχόληση αλλοδαπών εργατών

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου εκφράζει τον προβληματισμό του σχετικά με την διεξαγωγή της πολύ χρήσιμης ευρείας σύσκεψης για την νόμιμη απασχόληση αλλοδαπών εργατών μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου.

Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ την διεξαγωγή της και ομολογουμένως με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι, ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των εργαζομένων, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λασιθίου, η μεγαλύτερη συλλογικότητα στο Νομό με τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια εξήντα εννέα (4.569) μέλη, δεν κρίθηκε απαραίτητο να προσκληθεί, για ένα θέμα που αφορά έμμεσα τους εργαζόμενους – άνεργους του Νομού μας και ειδικά, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή που η ανεργία στο Νομό μας λόγω της πανδημίας, έχει εκτιναχτεί σε πρωτόγνωρα ύψη.

mechanical adv 2021

Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχουν έγκυρα στοιχεία για τον αριθμό των αλλοδαπών που απασχολούνται στο Νομό μας, παράνομα και μη, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους (εκμετάλλευση, συνθήκες εργασίας και διαβίωσης) αλλά και την γενικότερη οικονομική και κοινωνική διάσταση του θέματος. Επίσης με έκπληξη διαπιστώσαμε την συμμετοχή του Συνδέσμου Ξενοδόχων Λασιθίου, παρά το ότι δεν νομιμοποιείται σε θεσμικό-νομικό επίπεδο να εκπροσωπεί τον κλάδο, λόγω μη διενέργειας, εσκεμμένα, εκλογών εδώ και τρία χρόνια.

apostolakis adv 2

Επισημαίνουμε ότι δεν πρόκειται για αντιπαλότητα με τον συγκεκριμένο κλάδο, το αντίθετο, αλλά υπάρχει ένα θεσμικό κενό, σε εποχή μάλιστα που θα έπρεπε να βρίσκεται στην πρωτοπορία κινήσεων και προτάσεων λόγω της σπουδαιότητας του κλάδου της «βαριάς βιομηχανίας», ειδικά της περιοχής μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η μη συμμετοχή του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λασιθίου όχι μόνο σε αυτή, αλλά και σε άλλες συσκέψεις της Αντιπεριφέρειας στο παρελθόν, που αφορούν το οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι στο Νομό μας, δεν έχει να κάνει με απαξίωση των εκπροσώπων των εργαζομένων από την πλευρά της Αντιπεριφέρειας. Εξάλλου δεν θα ταυτιζόταν με την πολύχρονη και εποικοδομητική σχέση που έχει το Εργατικό Κέντρο Λασιθίου με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη.

Με σεβασμό στο θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για τη Διοίκηση

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble