ΚΡΗΤΗ

Εργατικό Κέντρο Λασιθίου: «Ναι στην επιβίωση των εργαζομένων»Εργατοϋπαλληλικά κέντρα Κρήτης και Ρόδου

-Οχι στην εξαθλίωση των εργαζόμενων
-Ναι στην επιβίωση των εργαζομένων και των υγιών-σωστών επιχειρήσεων

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Ο Υπουργός Εργασίας δυναμιτίζει το κλίμα «ενότητάς μας» «πατριωτισμού της ευθύνης» και «στην πράξη και όχι στα λόγια κοινωνικής αλληλεγγύης» για το οποίο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο στο διάγγελμά του για την επέτειο της 25ης Μαρτίου! Η διάταξη του ένατου άρθρου της από 20-3-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, επεμβαίνει βίαια στις ατομικές εργασιακές σχέσεις και δεν διασφαλίζει επ’ ουδενί τη μη απόλυση των εργαζομένων μετά το εξάμηνο, παρά μόνο τη διατήρηση του συνολικού αριθμού τους στην επιχείρηση.

Άραγε γιατί η αναστολή των συμβάσεων εργασίας (κλειστών και πληττομένων επιχειρήσεων) δεν αρκεί για να αντιμετωπίσουν οι εργοδότες τις συνέπειες της σημερινής κρίσης; Γιατί δεν επιδοτεί τον μισθό και την διατήρηση της θέσης εργασίας και όχι την αναστολή της και δημιουργεί κλίμα πανικού και ανασφάλειας στους εργαζόμενους;
Παρά το γεγονός ότι στα κυβερνητικά μέτρα, λόγω της έκτακτης περιόδου που διανύουμε , προσδιορίζεται η ισχύς τους για ένα με ενάμιση μήνα και δίνεται παράταση αν χρειαστεί, η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει εξάμηνη διάρκεια, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αποσκοπεί με μαθηματική ακρίβεια στη μακροχρόνια ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.

swell adv 2021

Σε μία τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, που οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι ζουν με την αγωνία της επόμενης μέρας, δεν μπορεί να είναι ανεκτές τέτοιες αυθαίρετες συμπεριφορές και ρυθμίσεις. Συμπεριφορές που όχι μόνο συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζομένων αλλά πλήττουν συνολικά την οικονομία και την κοινωνική συνοχή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κράτος έχει υποχρέωση να μην αφήσει τους εργαζόμενους αυτή την κρίσιμη στιγμή ευάλωτους στην αυθαιρεσία και την απληστία.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ!

Τα ΔΣ


Σχετικά άρθρα

Back to top button