ΚΡΗΤΗ

Έρχεται το «Happy Fridays» για τους μαθητές στην Κρήτη

Τελευταία ενημέρωση:

Γεγονός που σημαίνει ότι εφόσον αυτό γίνει πράξη, τα Σαββατοκύριακα οι μαθητές δεν θα έχουν διαβάσματα αλλά θα έχουν σίγουρα περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Η Κρήτη όπως είναι φυσικό δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός από το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο θα εφαρμοστεί σταδιακά σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Το πρόγραμμα «Τσάντα στο σχολείο» έχει εφαρμοσθεί ήδη πιλοτικά σε δημόσια Δημοτικά Σχολεία, στην Κρήτη, την Αττική και την Αιτωλοακαρνανία ενώ από το 2018 θα επεκταθεί στα περίπου 4.400 Δημοτικά της χώρας.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Τερζάκης ανέφερε οτι έχει υπάρξει πρόταση για 28 σχολεία της Κρήτης και η οποία εφόσον επικαιροποιηθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων αναμένεται να ισχύσει από το ερχόμενο κιόλας Σαββατοκύριακο.

«Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός ήδη στις εκπαιδευτικές κοινότητες και νομίζω ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα εξελιχθεί θετικά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τερζάκης.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα υπήρξαν κάποιες συζητήσεις με τους διευθυντές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και η πρώτη λίστα με τα σχολεία που δεν αποκλείεται αυτό το Σαββατοκύριακο να «φορτωθούν» τις σχολικές τσάντες των μαθητών.

«Επιτέλους Σαββατοκύριακα χωρίς βιβλία. Μέτρο σωστό που έπρεπε να εφαρμοστεί, όπως άλλωστε εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες τους εξωτερικού. Τα παιδιά να απαλλαγούν για λίγο από τον βραχνά των μαθημάτων και εμείς οι γονείς να έχουμε την ευκαιρία να περάσουμε περισσότερο χρόνο μαζί τους, χωρίς να μας απασχολούν για δύο τουλάχιστον ημέρες τα διαβάσματα».

Η πρόταση αφορά στα εξής δημοτικά σχολεία:

Νομός Λασιθίου: 3 σχολεία

Νομός Ηρακλείου: 16 σχολεία

Νομός Ρεθύμνου: 3 σχολεία

Νομός Χανίων: 6 σχολεία

«Μάλιστα η πρόταση αφορά για 2 Σαββατοκύριακα το μήνα, ωστόσο αυτό δεν αποκλείεται να τροποποιηθεί εφόσον το αποφασίσει ο σύλλογος διδασκόντων του εκάστοτε σχολείου.

Ενώ όσοι διευθυντές θελήσουν να κάνουν πρόταση για να ενταχθεί το σχολείο τους σε αυτό το πρόγραμμα, σαφώς και μπορούν να το κάνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τερζάκης.

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, οι μαθητές Δημοτικού θα μπορούν να αφήνουν την τσάντα τους στο σχολείο μία Παρασκευή κάθε μήνα, ώστε να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Διευθυντής Σπουδών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Πολίτης διευκρίνισε, ωστόσο, ότι όποιος μαθητής το επιθυμεί, θα μπορεί να πάρει την τσάντα του στο σπίτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος σε 25 Δημοτικά, ελάχιστες ήταν οι περιπτώσεις μαθητών και γονιών που δεν θέλησαν να αφήσουν την τσάντα στο σχολείο!

Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις αρχές του 2018.

CNA Newsroom

Το να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευτούν είναι δημοσιογραφία. Όλα τα άλλα είναι απλά δημόσιες σχέσεις.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close