GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
ΚΡΗΤΗ

Επιστολή του βουλευτή Λασιθίου Γιάννη Πλακιωτάκη για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στον δήμο Αγίου Νικολάου

Σουρλάτσο Cafe

Χαιρετίζω τη πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Ζερβού για τη σύγκλιση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου,  με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση στο Δήμο Αγίου Νικολάου και στο Νομό Λασιθίου γενικότερα, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για την Ανωτατοποίηση του ΤΕΙ Κρήτης.

Λυπάμαι, διότι ανειλημμένες κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις  δε μου επιτρέπουν να είμαι σήμερα  κοντά σας, ώστε να συμμετάσχω σε αυτή την τόσο ενδιαφέρουσα και επίκαιρη συνεδρίαση.

Παρ’ όλα αυτά, επιθυμώ να σας καταθέσω τη θέση μου σχετικά με το προς συζήτηση θέμα, ώστε να συμβάλλω δημιουργικά  στη συνεδρίασή σας.

Κυρίες και κύριοι,

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Όπως όλοι γνωρίζετε, εδώ και πάρα πολύ καιρό έχω εκφράσει τις επιφυλάξεις μου για τον τρόπο που μεθοδεύεται η ανωτατοποίηση των ΤΕΙ στην Ελλάδα και ειδικότερα, στο ΤΕΙ Κρήτης.

Θεωρώ ότι η όλη διαδικασία που ακολουθείται από το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό κ. Γαβρόγλου είναι λανθασμένη και δεν εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Zuper Service

Στη σημερινή σύνθετη και έντονα απαιτητική εποχή όπου οι νέοι μας εκτός από γνώσεις απαιτείται να διαθέτουν και ιδιαίτερα προσόντα, οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις δεν ικανοποιούν καμία προϋπόθεση για τη δημιουργία των Πανεπιστημίων του μέλλοντος και δεν συγχρονίζονται με τις απαιτήσεις της κοινωνίας και των φοιτητών.

Η τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας για να ανταποκριθεί στις εν λόγω απαιτήσεις, θα πρέπει να προσφέρει σύγχρονα και ανταγωνιστικά Πανεπιστήμια, που θα συμβαδίζουν με τις ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας.

Τα πανεπιστημιακά μας ιδρύματα θα πρέπει να είναι εξωστρεφή και να προσφέρουν εφόδια και εξειδικευμένη γνώση στους σπουδαστές τους για να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας και της ψηφιακής εποχής.

Επίσης, τα Πανεπιστήμιά μας θα πρέπει να διαθέτουν τις υποδομές για την ανάπτυξη και εκτέλεση ερευνητικών προγραμμάτων και να παράσχουν ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης σε σπουδαίους επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Δυστυχώς, με συνταγές και μεθοδεύσεις του χτες, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ικανοποιηθούν οι εν λόγω στόχοι.

Ο κ. Γαβρόγλου πιστός στην ισοπεδωτική λογική του ΣΥΡΙΖΑ, λειτουργεί ως ένας ακόμη αριστερός κομματάρχης που θεωρεί την τριτοβάθμια εκπαίδευση προνομιακό του πεδίο και με παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις, προσπαθεί να κερδίσει μικροκομματικά οφέλη εις  βάρος των φοιτητών και σπουδαστών της χώρας μας.

Με χωρίς καμία μελέτη σκοπιμότητας και μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των νέων τμημάτων, ο κ. Γαβρόγλου ως μαθητευόμενος μάγος, λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον του ΤΕΙ Κρήτης που είμαι βέβαιος, ότι θα φέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Γαβρόγλου επίσης, δεν κατανοούν ότι η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό και πως πρέπει να προστατευτεί ως κόρη οφθαλμού.

Με μεμονωμένες και σπασμωδικές παρεμβάσεις δεν επιλύονται τα προβλήματα της Παιδείας.

Πόσο μάλλον όταν ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα έχει συνδεθεί με την αναπτυξιακή πορεία ενός ολόκληρου νομού και με το μέλλον μιας πόλης σαν τον Άγιο Νικόλαο.

Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζω ανεπιφύλακτα τις τοπικές πρωτοβουλίες σας και θα σταθώ αρωγός σε οποιαδήποτε συλλογική δράση αποφασίσετε, ώστε να εξασφαλιστεί η βιώσιμη λειτουργία του ΤΕΙ Κρήτης στο Λασίθι και ειδικά στον Άγιο Νικόλαο,  και να διασφαλιστεί το εκπαιδευτικό μέλλον των παιδιών μας.

Επίσης, επιφυλάσσομαι να δω την αιτιολογική έκθεση του πορίσματος του Υπουργείου Παιδείας και να ακούσω τις τοποθετήσεις και των άλλων θεσμικών φορέων για να τοποθετηθώ συνολικά για το θέμα στη βουλή.

Παραμένω στη διάθεσή σας

Με τιμή

Γιάννης Πλακιωτάκης


Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Back to top button