Κρήτη

Επίσκεψη Θραψανιώτη στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

Ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τη Δευτέρα 26/6/2017 και συναντήθηκε με τη Διοικήτρια κ. Μαρία Σπινθούρη και διοικητικά στελέχη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η κ. Μιγώμη Μαρία, Υπεύθυνη Προσωπικού, η κ. Αναστασία Μανιάτη, Προϊσταμένη Νοσηλευτικής, ο κ. Κασαπάκης Γιώργος, Προϊστάμενος Διοικητικής Υπηρεσίας, ο κ. Σουσαμλής Μηνάς, Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση του Βουλευτή για την πορεία των εργασιών που γίνονται στο νοσοκομείο, οι ανάγκες σε προσωπικό και η εξέλιξη της στελέχωσης καθώς και η ολοκλήρωση της διαδικασίας υπογραφής ατομικών συμβάσεων στον τομέα καθαριότητας.

Έγινε αναλυτική παρουσίαση των εργασιών για τη μεταφορά των μονάδων Αιμοδοσίας και Τεχνητού Νεφρού σύμφωνα με το σχεδιασμό και παρουσίαση των προβλημάτων που δημιουργούν καθυστερήσεις. Επίσης ενημερώθηκε για το σχεδιασμό για τη δημιουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής και την πορεία ολοκλήρωσης της μελέτης.


Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα κλιματισμού της νέας πτέρυγας και για τις άστοχες κατασκευαστικές επιλογές που είχαν γίνει. Οι διαδικασίες για την αντικατάσταση προχωρούν και ευελπιστούν ότι θα ολοκληρωθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν. Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη εξεύρεσης πόρων για αντικατάσταση των λουτρών στην παλιά πτέρυγα αλλά και για αρκετές μικρότερες επιδιορθώσεις που πρέπει να προχωρήσουν.

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

Ο Μανόλης Θραψανιώτης συμφώνησε ότι αυτές οι εργασίες πρέπει να προχωρήσουν γρήγορα και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να επιταχυνθούν.

Σχετικά με τις ελλείψεις προσωπικού, εκτιμήθηκε ότι η πορεία στελέχωσης με ιατρικό προσωπικό εξελίσσεται ομαλά σε όλα τα νοσοκομεία του νομού και έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι κρίσεις για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και αναμένονται οι νέες προκηρύξεις για έναν οδοντίατρο στον Άγιο Νικόλαο, δύο παθολόγους στην Ιεράπετρα και έναν νευρολόγο στη Σητεία. Ταυτόχρονα ετοιμάζονται και οι προκηρύξεις για το ιατρικό προσωπικό που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί.

Αντίθετα στο νοσηλευτικό προσωπικό, παρά τις προσλήψεις που έγιναν μετά από πέντε χρόνια, η κατάσταση παραμένει πολύ προβληματική λόγω των συνταξιοδοτήσεων και των μετακινήσεων. Ένας πρόσθετος λόγος είναι ότι με την επέκταση του νοσοκομείου με νέους τομείς παροχής υγείας (όπως τα ΤΕΠ), οι ανάγκες σε νοσηλευτικό προσωπικό αυξάνονται. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια για ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό με τις νέες μόνιμες προσλήψεις που θα προκηρυχθούν στον τομέα της υγείας.

Μεγάλα προβλήματα υποστελέχωσης παρουσιάζει και η Τεχνική Υπηρεσία λόγω συνταξιοδοτήσεων, ενώ και η Διοικητική, παρά την σημαντική ενίσχυσή της με τους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ 98, θα αντιμετωπίσει σύντομα μεγάλο πρόβλημα λόγω των αιτημάτων μετακίνησης των νέων υπαλλήλων της.

Επισημάνθηκε η σημασία της πλήρους οργάνωσης και στελέχωσης του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει στον Άγιο Νικόλαο, καθώς και της ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης (ΤΟΜΥ) που θα μειώσει την πίεση στο νοσοκομείο.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία σύναψης ατομικών συμβάσεων στην καθαριότητα των νοσοκομείων του Λασιθίου και τερματίζεται η παραχώρηση αυτού του κρίσιμου τομέα σε εργολάβους με συνέπεια και εξοικονόμηση πόρων αλλά και καλύτερες συνθήκες δουλειάς και αμοιβών για το προσωπικό.

Ο Μανόλης Θραψανιώτης, αφού ευχαρίστησε τη Διοικήτρια και τα στελέχη για την πλήρη ενημέρωση, δεσμεύτηκε ότι στο μέτρο του δυνατού θα κάνει ότι μπορεί ώστε να συμβάλλει στην προσπάθεια να βελτιωθούν οι παροχές υπηρεσιών υγείας προς τούς πολίτες.

Ζήτησε επίσης να έχουν τακτικότερη επικοινωνία για τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την βελτίωση των υπηρεσιών και των συνθηκών εργασίας στον τομέα της υγείας.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button