Nbaxevanis

ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Επίσημα στον Δήμο Χανίων παραχωρήθηκε το Στρατόπεδο «Ταξ. Δ. Μαρκοπούλου»

BOX CAFE
Τεντοτεχνική

DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Με τον πλέον επίσημο τρόπο και παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη παραχωρήθηκε στον Δήμο Χανίων το Στρατόπεδο «Ταξιάρχου Δημητρίου Μαρκοπούλου» στον Άη-Γιάννη, έπειτα από δεκαετίες διεκδικήσεων.

Ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη, με πρώτο σταθμό την πόλη των Χανίων, βρέθηκε εντός του Στρατοπέδου, όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης και μαζί με το σύνολο της δημοτικής αρχής, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Χαρδαλιά, βουλευτές, πολιτευτές και εκπροσώπους τοπικών φορέων και αρχών, περιηγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους της έκτασης.

“IN_AND_OUT

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως το Στρατόπεδο παραχωρείται στον Δήμο Χανίων στο σύνολό του, με 52 στρέμματα ζωτικού χώρου στον αστικό ιστό της πόλης, να γίνονται πλέον “ιδιοκτησία” των Χανιωτών.

Στο τέλος της αυτοψίας στον χώρο, ο Πρωθυπουργός παρέδωσε στον Δήμαρχο Χανίων τον φάκελο με τα έγγραφα που εμπεριείχαν την επίσημη απόφαση δωρεάν παραχώρησης του Στρατοπέδου στον Δήμο Χανίων, έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας οριστικής απόκτησής του από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας, όπως αυτή θα προκύψει.

Mechanical Solutions

Μετά από μία σύντομη περιήγηση στον χώρο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μία σημαντική συνεισφορά στην ποιότητα ζωής των πολιτών, σε συνέχεια των πολλών αποφάσεων για την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η ευθύνη τώρα περνά στον Δήμο, προκειμένου να γίνουν γρήγορα οι μελέτες. Εμείς πάντα θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια που θα κάνει η δημοτική αρχή, ώστε σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο χώρο να γίνει κάτι πράγματι εξαιρετικό(…) Να γίνει ένα σημείο αναφοράς για όλη την πόλη των Χανίων, για πολλές δεκαετίες».

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης έκανε λόγο για μία ιστορική ημέρα για τα Χανιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του: «Σήμερα κλείνουμε έναν κύκλο περίπου τεσσάρων δεκαετιών διεκδικήσεων, πολιτών, κινημάτων του συνόλου της αυτοδιοίκησης. Παραδίδουμε στους Χανιώτες έναν ζωτικό χώρο πρασίνου, που τόσο πολύ τον έχουν ανάγκη». Ο κ. Σημανδηράκης σημείωσε πώς η συγκεκριμένη στιγμή έρχεται χάρη στην καταλυτική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, που βοήθησε να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες, ευχαριστώντας τον, εκ μέρους όλης της κοινωνίας των Χανίων.

«Είναι απόλυτη ευθύνη του Δήμου και της εκάστοτε δημοτικής αρχής, να αναδείξει έναν τέτοιο χώρο, ως χώρο πρασίνου και αναψυχής, ως χώρο πνοής για τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων και έκλεισε λέγοντας πως: «Σήμερα παραδίδεται το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου στη Χανιώτικη κοινωνία, σήμερα κλείνουμε έναν κύκλο και ανοίγουμε έναν καινούργιο».

Ο κ. Σημανδηράκης, πέραν του Πρωθυπουργού, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά για τη σημαντική συνδρομή του στην όλη διαδικασία, καθώς και τη Βουλευτή Χανίων και πρ. Υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη για τη συνεχή επικοινωνία.

Όπως διαβεβαίωσε ο Δήμαρχος Χανίων, από τις επόμενες ημέρες τα συνεργεία του Δήμου Χανίων θα ξεκινήσουν τις παρεμβάσεις για να ανοίξει προς μία πρώτη χρήση, ένα τμήμα της έκτασης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button