ΚΡΗΤΗ

Επιμένουν οι υψηλές θερμοκρασίες στην ΚρήτηΑραιές νεφώσεις και νοτιάδες αναμένονται σήμερα Δευτέρα του Πάσχα στην Κρήτη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, η θερμοκρασία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 32 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 και στα δυτικά νοτιοδυτικοί 5 μποφόρ.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παρουσιάσουν σταδιακή ελάττωση από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά.

swell adv 2021

Σχεδόν 14 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Νεότερα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δείχνουν οτι στο Ηράκλειο, το Πάσχα, η θερμοκρασία ήταν κατά 13,5 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα ενώ στα Χανιά κατά 12,2!

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Ενδεικτικός του πόσο υψηλές ήταν οι μέγιστες θερμοκρασίες, είναι ο χάρτης που ακολουθεί και στον οποίο παρουσιάζονται οι αποκλίσεις των μεγίστων θερμοκρασιών την Κυριακή του Πάσχα σε σχέση με τις μέσες μέγιστες τιμές τους το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου κατά τη δεκαετία 2010-2019 με βάση επιλεγμένους μετεωρολογικούς σταθμού του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo./gr.

Παρατηρούμε, ότι η απόκλιση των μεγίστων θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία ξεπέρασε τους 7-9 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ήταν έως και 13,5 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα!


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button