ΚΡΗΤΗ

Επετειακές εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης των δήμων Αγίου Νικολάου – Αγίου Δομετίου

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβού, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά συνεδρίαση της επιτροπής που όρισε το Δ.Σ προκειμένου να διαμορφώσει  τις προτάσεις της, αναφορικά με τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης των δήμων Αγίου Νικολάου – Αγίου Δομετίου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος κ. Ζερβός λίγο μετά το πέρας της συνεδρίασης έκανε γνωστό ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν- κατά τη διάρκεια της επετειακής χρονιάς – και συγκεκριμένα από τις 27 Μαρτίου – 1 Απριλίου 2018, θα τιμηθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Δήμαρχοι από το 1993 – 2018 με αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ σε ειδική τελετή, αναμένεται να ανακηρυχθούν επίτιμοι δημότες του Δήμου Αγίου Νικολάου ο Δήμαρχος Αγ. Δομετίου : κ. Ανδρέας Κλεάνθους και ο Δημ. Σύμβουλος κ. Χρυσ. Τροκκούδης. Ο τελευταίος μάλιστα σύμφωνα με την ενημέρωση, για 25 συναπτά έτη στηρίζει ουσιαστικά την αδελφοποίηση – όντας παρών – κάθε χρόνο στις εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Επίσης στην αποστολή που ετοιμάζει ο Δήμος Αγίου Νικολάου το Μάρτιο στην Κύπρο αναμένεται να συμμετάσχουν ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δ.Σ , που υπέγραψαν την αδελφοποίηση καθώς και σχήμα Λασιθιωτών καλλιτεχνών. Στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στον Άγιο Δομέτιο θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας του δήμου Αγίου Νικολάου (οι φωτογραφίες περιέχονται στο υπό έκδοση Λεύκωμα), ενώ στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα με αφορμή τον νόμο που αφορά στην προμήθεια καλλιτεχνικών έργων, αναμένεται να υλοποιηθεί παλαιότερη πρόταση για την δωρεά γλυπτού – έργο των αδελφών Σωτηριάδη που θα τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του Δήμου Αγ.Δομετίου.

Εξ άλλου σύμφωνα με τις αποφάσεις της επιτροπής, με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών αναμένεται η μετονομασία της οδού Κύπρου στον Άγιο Νικόλαο, σε οδό «Κυπρίων αγωνιστών», κατόπιν αποφάσεως του Δ.Σ.Σύμφωνα με τον Δήμαρχο κ. Αντ. Ζερβό, με αφορμή τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται αλλά και τις κοινές συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, υπάρχει η προσδοκία να γίνει μια ειλικρινής αποτίμηση της διανυθείσας περιόδου και της επίτευξης ή όχι του σκοπού της αδελφοποίησης (Σύγκλιση κοινωνιών, συνεργασία δήμων, εθνικό θέμα), προκειμένου να υπάρξει συνέχεια.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό, τις επόμενες μέρες θα συσταθεί 4μελής επιτροπή (δύο από κάθε δήμο) για να διερευνηθούν οι δυνατότητες μιας ουσιαστικότερης συνεργασίας.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close