ΚΡΗΤΗ

Επαναληπτικά τεστ αντισωμάτων στις ΜοίρεςΣε τεστ αντισωμάτων στο Δήμο Φαιστού, πρόκειται να προχωρήσει η ερευνητική ομάδα της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πρόκειται για επαναληπτικά τεστ τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες και αφορούν μόνο τους πολίτες που συμμετείχαν στην πρώτη φάση διενέργειας των τεστ από την ίδια ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Υπενθυμίζεται ότι τα συγκεκριμένα τεστ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της πληθυσμιακής οροεπιδημιολογικής μελέτης για τη λοίμωξη COVID-19 στην οποία είχε ενταχθεί και ο Δήμος Φαιστού όπου και συμμετείχε ένα τυχαία επιλεγμένο αντιπροσωπευτικό δείγμα πληθυσμού ηλικίας 18 και άνω από όλους τους Δήμους της Κρήτης.

Στη δεύτερη φάση της, η έρευνα της Ιατρικής Σχολής εξετάζει το αν υπάρχουν αλλαγές αναφορικά με την ανάπτυξη αντισωμάτων έναντι της COVID-19 στα άτομα που συμμετείχαν στη διαδικασία της πρώτης φάσης της μελέτης. Τα αποτελέσματα αναμένεται να συμβάλλουν στην εκτίμηση του βαθμού προσβολής του πληθυσμού κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

swell adv 2021

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι η έρευνα υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης και τους Δήμους της Κρήτης. Την ομάδα συλλογής δεδομένων στην επίσκεψη της στο Πολύκεντρο, την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου, θα συνοδεύσει ο Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Ιατρικής Σχολής κ. Χρήστος Λιονής.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Σχετικά άρθρα

Back to top button