ΚΡΗΤΗ

Εως τέλος Ιανουαρίου η εκταμίευση των 60 εκ. σε Κρητικές επιχειρήσεις

11.000 επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού υπέβαλλαν αιτήσεις στο πρόγραμμα στήριξης των 60.000.000 ευρώ της Περιφέρειας Κρήτης, με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει πως έως τα τέλη Ιανουαρίου θα έχει προχωρήσει η διαδικασία της εκταμίευσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας Αντώνης Παπαδεράκης, οι ανταπόκριση των επιχειρηματιών της Κρήτης ήταν τόσο μεγάλη, που για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες θα έπρεπε να είχε διατεθεί το ποσό των 275.000.000 ευρώ!

caffeine adv2020b

«Οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή. Επόμενο στάδιο είναι ο έλεγχος των αιτήσεων, η βαθμολόγηση με βάση τα κριτήρια και στη συνέχεια, περί τα τέλη Ιανουαρίου θα βγουν οι δικαιούχοι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδεράκης.

Η μεγάλη ανταπόκριση αλλά και το γεγονός ότι πολλές μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν κατάφεραν να ενταχθούν, σύμφωνα και με τη δέσμευση του Περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο πρόγραμμα στήριξης και το 2021, εφόσον δοθούν τα χρηματοδοτικά εργαλεία από πλευράς κυβέρνησης.

neratzoulis neo

Οι δραματικές επιπτώσεις της πανδημίας στο κομμάτι της οικονομίας αλλά και η μειωμένη κίνηση τουριστών φέτος, έχουν δημιουργήσει απώλειες στις επιχειρήσεις της Κρήτης που ξεπερνούν τα 3,5 δις. ευρώ.

Πηγή
creta24.gr

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button