Παρασκευή, 7 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΚΡΗΤΗΈντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο νομό Λασιθίου

Έντονο πρόβλημα έλλειψης προσωπικού στο νομό Λασιθίου

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Την ενίσχυση του Δ.Α. Λασιθίου ζητά με επιστολή της προς τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου. Η Ένωση, πολλές φορές στο παρελθόν, έχει θίξει το πρόβλημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού στη Δ.Α. Λασιθίου, όπου πολλές αστυνομικές υπηρεσίες αδυνατούν να ανταποκριθούν στα αυξημένα καθήκοντά τους και να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας στους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του νομού.

Το πρόβλημα αυτό, όπως τονίζουν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, επιδεινώνεται κατά πολύ τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της μεγάλης άφιξης τουριστών σε επίπεδο νομού. Για τον λόγο αυτό, τα μέλη της Ένωσης καταθέτουν στην επιστολή τους μια σειρά αιτημάτων, ελπίζοντας πως αυτά θα εισακουστούν και θα βρουν τη λύση τους. Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ένωσης Γιώργος Καρτσάκης και ο γενικός γραμματέας Μιχαήλ Κ. Σπυριδάκης.

mechanical adv 2021

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «Γνωρίζετε ότι ο λιμένας Αγίου Νικολάου Λασιθίου αποτελεί πύλη εισόδου του χώρου Schengen και κάθε καλοκαιρινή περίοδο υποδέχεται μεγάλο αριθμό κρουαζιερόπλοιων όπου έκαστο μεταφέρει έως και 1.500 επισκέπτες. Ο σχεδιασμός του Αρχηγείου προβλέπει 12 αστυνομικούς για τη λειτουργία του διαβατηριακού ελέγχου, έλεγχο τον οποίο μέχρι στιγμής τον πραγματοποιεί μόνο ένας αστυνομικός, ο οποίος παράλληλα είναι ο μοναδικός υπεύθυνος στο Γραφείο Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου. Στα πλαίσια της εφαρμογής του υπ’ αριθμ. 2016/399 από 09/03/2016 Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκτός των άλλων, προβλέπεται ότι σε όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών που διαθέτουν θεώρηση εισόδου κατά τον διαβατηριακό έλεγχο θα γίνεται αναζήτηση στο σύστημα πληροφοριών για τις θεωρήσεις (VIS). Η εφαρμογή του ανωτέρω Κανονισμού, όπως καταλαβαίνετε, με ένα μόνο αστυνομικό, είναι αδύνατη.

apostolakis adv 2

Τα μέλη της Ένωσης καλούν τους αποδέκτες της επιστολής να λάβουν σοβαρά υπόψη τα παραπάνω προβλήματα και παράλληλα, για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στη δύσκολη αποστολή τους, προτείνουν τα κάτωθι: α) την άμεση ενίσχυση με 12 αστυνομικούς για το γραφείο διαβατηριακού ελέγχου της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου Λασιθίου, β) την άμεση ενίσχυση με δύο αστυνομικούς του Τμήματος Τουριστικής Αστυνομίας Αγίου Νικολάου Λασιθίου, γ) την άμεση ενίσχυση με 5 αστυνομικούς για το Αστυνομικό Σταθμό Αερολιμένα Σητείας, δ) την άμεση ενίσχυση με 5 αστυνομικούς για το Α.Τ. Σητείας, ε) τη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης με 20 αστυνομικούς, και στ) την άμεση ενίσχυση του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας με τρεις αστυνομικούς.

«Η ενίσχυση της Δ.Α. Λασιθίου στις τακτικές μεταθέσεις πρέπει να είναι μία από τις προτεραιότητες του Αρχηγείου μας, όχι μόνο για την ομαλότητα της λειτουργίας της και για τη στοιχειώδη ελάφρυνση του προσωπικού της, αλλά και για την απρόσκοπτη προσπάθεια εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες αυτής της μικρής κοινωνίας», καταλήγει η επιστολή.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble