ΚΡΗΤΗ

Η ένταξη του Γεωπάρκου Σητείας στην Unesco

«Το κλειδί στη λειτουργία του Γεωπάρκου είναι η συνεργασία όλης της κοινωνίας, των ανθρώπων που ζουν στην περιοχή. Αυτό είναι σημαντικό και για την αξιολόγηση του Φυσικού Πάρκου Σητείας», τόνισε ο κ. Andreas Schuller που μαζί με τον κ. Yuan Zheng, είναι οι δύο αξιολογητές που βρίσκονται στη Σητεία, κάνοντας αυτοψία στο Γεωπάρκο της περιοχής και πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς.

Κατά την επίσημη χθεσινή παρουσίαση -συζήτηση, στις πρώτες τοποθετήσεις τους, οι δύο αξιολογητές ευχαρίστησαν για τη θερμή υποδοχή που έτυχαν κι εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψή τους στην περιοχή της Σητείας. Σημείωσαν δε ότι σκοπός της επίσκεψής τους στη Σητεία δεν είναι μόνο ο έλεγχος όσων έχουν γίνει ή προγραμματίζονται για τα επόμενα χρόνια, αλλά και η συζήτηση με την Επιτροπή Διαχείρισης. Αλλά και ότι ο ρόλος τους είναι και συμβουλευτικός από την εμπειρία που διαθέτουν μέσα από την λειτουργία των Γεωπάρκων.

caffeine adv2020b

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στην ανάδειξη και λειτουργία των Γεωπάρκων, στο ρόλο της συνεργασίας των τοπικών φορέων και κοινωνιών.

Οι αξιολογητές θα καταθέσουν την αναφορά με τις παρατηρήσεις τους στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων και το Συντονιστικό Όργανο του Δικτύου τον προσεχή Σεπτέμβριο. Στο συνέδριο που θα γίνει στη Φινλανδία θα αποφασιστεί τελικά η ένταξη ή μη του Γεωπάρκου Σητείας στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο. Η ένταξη στο Ευρωπαϊκό αυτόματα θα σημάνει και την ένταξη στο Δίκτυο Παγκόσμιων Γεωπάρκων της Unesco.

neratzoulis neo
Ανατολή

Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button