ΚΡΗΤΗ

Η Ενωση Ξενοδόχων Χανίων προτείνει «χαράτσι» 10 ευρώ σε Μπάλο και Ελαφονήσι

Η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων απέστειλε προτάσεις  προς τον Δήμαρχο Κισσάμου και τον δήμαρχο Καντάνου-Σελίνου, σχετικά με  το Ελαφονήσι και τον Μπάλο σύμφωνα με τις οποίες λίγο πολύ, προτείνετε η λειτουργία των παραλιών όπως οι ιδιωτικές, με υψηλό μάλιστα εισιτήριο εισόδου που θα φτάνει τα 10 ευρώ.

Όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, έτσι μόνο θα καλύπτονται επαρκώς οι ανάγκες καθαριότητας και συντήρησης των παραλιών που «κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου». Με το υψηλό αντίτιμο, όπως επισημαίνεται θα περιοριστεί ο όγκος των επιστεπτών «προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο».

Πιο αναλυτικά, οι προτάσεις, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Ξενοδόχων, είναι οι εξής:

• «Θα πρέπει το αντίτιμο για την είσοδο για τον Μπάλο αλλά και στο Ελαφονήσι να είναι τουλάχιστον 10 ευρώ, προκειμένου να υπάρξει ένα ποσό το οποίο θα είναι ικανό να καλύψει τις ανάγκες της καθαριότητας και περιποίησης των συγκεκριμένων παραλιών. Οι μοναδικού κάλλους αυτές παραλίες, κινδυνεύουν από την ανεξέλεγκτη ροή κόσμου και θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο αντίτιμο θα περιορίσει τον όγκο των επισκεπτών προστατεύοντας την περιοχή και κάνοντας τους επισκέπτες να τις χαρούν ακόμα περισσότερο.
• Τα άτομα, τα οποία θα προσλαμβάνονται για την είσπραξη του παραπάνω ποσού, θα πρέπει να μιλούν άριστα αγγλικά και καλό θα ήταν αυτό να πιστοποιείται, ώστε να δίνουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επισκέπτες. Το ωράριό τους θα πρέπει να καταμερίζεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να καλύπτουν τουλάχιστον ένα δωδεκάωρο και αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα και αν καταφθάσει ο επισκέπτης να πληρώνει το ποσό και φυσικά να έχει και τις απαραίτητες πληροφορίες.
• Τέλος, πλήρης απαγόρευση εισόδου σε τροχόσπιτα και σε ελεύθερη κατασκήνωση διότι και τα δύο δημιουργούν κινδύνους για τις περιοχές αυτές». «Είναι ευθύνη μας να προστατεύσουμε τις συγκεκριμένες περιοχές δεδομένου ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες μας και μπορούν να γίνουν σημεία αναφοράς για την τουριστική ανάπτυξη όλης της Κρήτης», καταλήγει η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

Back to top button
Close