ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει την γυναικεία επιχειρηματικότητα και ζητεί από την Πολιτεία την λήψη άμεσων  μέτρων και παροχή κινήτρων για την βιώσιμη προώθηση της.

Αυτό τονίστηκε στην συνάντηση γνωριμίας που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια μεταξύ μελών του Οργανισμού Woman Do Business, του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας – Εμπορίου – Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνη Παπαδεράκη και της Εντεταλμένης Περιφερειακής συμβούλου Εθελοντισμού  και διασύνδεσης της Περιφέρειας με φορείς- οργανώσεις του Τουρισμού, Γεωργίας Μηλάκη. Συγκεκριμένα στην συνάντηση, η οποία έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, εκφράστηκε η υποστήριξη της Περιφέρειας  σε δράσεις που σχετίζονται με την γυναικεία επιχειρηματικότητα, η οποία όπως τονίστηκε μπορεί να αναδειχθεί σε κινητήρια δύναμη για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

caffeine adv2020b

Στο πλαίσιο της ενημερωτικής συνάντησης επισημάνθηκε η σημασία της συνεργασίας του οργανισμού με τα επιμελητήρια ενώ έγινε ενημέρωση του οργανισμού Woman Do Business απο την ομάδα Women Do Business Νατάσα Γρηγοράκη, Έρη Παυλάκη, Καλλιόπη Σαββάκη, Μαρία Φραγκάκη για το πρόγραμμα μικροεπιχειρηματικότητας που διενεργείται σε συνεργασία της Περιφέρειας με την αναπτυξιακή εταιρεία ΠΛΟΗΓΟΣ.

Ο κ. Παπαδεράκης επισήμανε πως “οι προκαταλήψεις σε σχέση με το φύλο δεν μπορούν να λειτουργούν ανασταλτικά στην επαγγελματική ανέλιξη των γυναικών στον επαγγελματικό και επιχειρηματικό στίβο. O μετασχηματισμός της εταιρικής κουλούρας των επιχειρήσεων μπορεί να αποτελέσει ως σημαντικό παράγοντα για ίσες επαγγελματικές ευκαιρίες μεταξύ ανδρών και γυναικών. H πολιτεία οφείλει να παράσχει κίνητρα για τη βιώσιμη προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας”.

neratzoulis neo

CNA Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
Back to top button