ΔΕΤΟΡΑΚΗΣ
ΚΡΗΤΗ

Λασίθι, Καλό Χωριό: Ενημέρωση για την μόλυνση του πόσιμου νερού

BOX CAFE
BBQ Stories


DROP Cafe Palermo TECH HUB

Karnagians ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Kosa

Σχετικά με την υπόθεση της μόλυνσης του πόσιμου νερού που διατίθεται στην περιοχή Καλού Χωριού ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι ποιότητας με καθημερινές δειγματοληψίες στους οικισμούς του Κ. Χωριού.

Η απολύμανση του νερού γίνεται με χλωρίωση σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία και πραγματοποιούνται μετρήσεις υπολειμματικού χλωρίου.

“ΧΡΥΣΟΣ

Σε συνεργασία με την τοπική Κοινότητα και τον ΤΟΕΒ ερευνάται η ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό της ή των θέσεων που γίνεται η διασύνδεση των δικτύων ύδρευσης (ευθύνης της ΔΕΥΑΑΝ), με το δίκτυο άρδευσης (ευθύνης του ΤΟΕΒ).

Το έργο αυτό είναι επίπονο και χρονοβόρο καθόσον εντός των ορίων του οικισμού έχουν εντοπισθεί πολλές ιδιοκτησίες και τουριστικές επιχειρήσεις που διαθέτουν παροχή νερού και από τα δύο δίκτυα.

“IN_AND_OUT

Καλούμε όσους καταναλωτές της ΔΕΥΑΑΝ που έχουν συνδεθεί παράλληλα και στο αρδευτικό δίκτυο του Καλού Χωριού να προβούν σε εντατικούς ελέγχους εντός των ιδιοκτησιών τους, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν προκαλείται διασύνδεση των δύο δικτύων και ως εκ τούτου εισροή αρδευτικού νερού στο δίκτυο ύδρευσης.

Η διασύνδεση εγκυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία και απαγορεύεται σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ. 8 του ισχύοντος κανονισμού ύδρευσης, ακόμη και στην περίπτωση που μεσολαβεί βαλβίδα αντεπιστροφής ή διακόπτης. Εφόσον διαπιστωθεί αυτό θα διακόπτεται άμεσα η παροχή ύδρευσης.

Mechanical Solutions

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΔΕΥΑΑΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΔΙΑΔΙΤΗΣ


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button