Εναρξη χορήγησης χημειοθεραπειών στο Νοσοκομείο Αγίου Νικόλαου

0

Η Διοίκηση του ΓΝ Λασιθίου-ΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» ενημερώνει τους πολίτες ότι ξεκίνησε η χορήγηση των πρώτων χημειοθεραπειών στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπό την επιστημονική ευθύνη της ειδικής ιατρού Παθολόγου–Ογκολόγου του νοσοκομείου μας (κ. Ροβίθη Μαρία). Στόχος είναι η σταδιακή πλήρης ανάπτυξη Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας για τη χορήγηση χημειοθεραπειών και ανοσοθεραπειών και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη των αναγκών των ασθενών του νομού μας.

Υπενθυμίζεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2018 ξεκίνησε η χορήγηση ανοσοθεραπειών και μέχρι σήμερα έχουν χορηγηθεί περίπου 35 ανοσοθεραπείες ενώ από το Σεπτέμβριο του 2017 έχουν εξεταστεί στο Ογκολογικό Ιατρείο συνολικά 898 ασθενείς.

Προκειμένου να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Ογκολογικού Ιατρείου και η ανάπτυξη Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στο νοσοκομείο μας, δρομολογήθηκαν και ολοκληρώθηκαν -μεταξύ άλλων- οι ακόλουθες ενέργειες:

•              Προσελήφθη μία μόνιμη ιατρός Παθολόγος-Ογκολόγος

•              Εξασφαλίστηκε το λοιπό απαιτούμενο προσωπικό (2 νοσηλεύτριες, φαρμακοποιός κλπ) και πραγματοποιήθηκε ειδική εκπαίδευσή του στα αντίστοιχα τμήματα και μονάδες του ΠΑΓΝΗ και του ΓΝ Βενιζέλειο

•              Εξασφαλίστηκαν, ανακαινίστηκαν και ανακατασκευάστηκαν οι κατάλληλοι χώροι (οι οποίοι απελευθερώθηκαν από τη μετεγκατάσταση του Καρδιολογικού Τμήματος σε νέους ανακαινισμένους χώρους που παρέμεναν κλειστοί και αδιάθετοι)

•              Ολοκληρώθηκαν οι προμήθειες του απαιτούμενου ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού (θάλαμος διάλυσης χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, πολυθρόνες χημειοθεραπείας, αντλίες έγχυσης φαρμάκων, λοιπός πάγιος εξοπλισμός, αναλώσιμο υλικό κλπ)

•              Υπάρχει συνεχής επιστημονική συνεργασία με νοσοκομεία του εξωτερικού (Ευρώπης και ΗΠΑ), της Αθήνας, του Ν. Ηρακλείου, του Ν. Λασιθίου κλπ.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι με τη σύμπραξη και συνεργασία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, του ΓΝ Αγίου Νικολάου, του ΓΝΚΥ Νεαπόλεως «Διαλυνάκειο» και του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγ. Νικολάου και τη συνδρομή της Μονάδας Κατ’ Οίκον Νοσηλείας του ΠΑΓΝΗ-ΓΝ Βενιζέλειο, αναπτύχθηκε και λειτουργεί από το 2018 Μονάδα Κατ’ Οίκον Νοσηλείας Ογκολογικών Ασθενών που εξυπηρετεί του κατοίκους του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Εκφράζουμε τη χαρά και την ικανοποίησή μας για την ολοκλήρωση των σημαντικών αυτών βημάτων για την πλήρη ανάπτυξη της πρώτης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στο νομό Λασιθίου και την επίτευξη ενός ακόμη στρατηγικού στόχου της Διοίκησης και της ηγεσίας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Υπουργείου Υγείας που είναι η παροχή  υψηλής ποιότητας, ολοκληρωμένης, ασφαλούς και επιστημονικά υψηλού επιπέδου φροντίδας υγείας στους πολίτες του νομού μας.