Ένα μήνα «καθαρή» η Κρήτη από τον κορωνοϊό

58

Στην τέταρτη εβδομάδα χωρίς κρούσμα κορωνοϊού εισέρχεται, σήμερα, η Κρήτη, με τα καλά νέα να συνεχίζονται για τους κατοίκους του νησιού.

Η Κρήτη συνεχίζει να καταγράφει τα χαμηλότερα επίπεδα σε πανελλαδικό επίπεδο, κρουσμάτων αλλά και νοσηλείας σε ΜΕΘ, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τις Αρχές, με φόντο την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

Την ίδια ώρα πρέπει όλοι να επιδείξουμε μεγάλη προσοχή, καθώς όπως δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Αχιλλέας Γκίκας, ο πληθυσμός στο νησί, είναι πιο ευάλωτος, διότι δεν έχει έρθει σε επαφή με τον ιό και επομένως δεν έχει αναπτύξει αντισώματα

Στα Χανιά μεταφέρθηκε η γυναίκα από την Αργεντινή

Η 62χρονη γυναίκα από την Αργεντινή που αποθεραπεύτηκε από τη νόσο covid19 στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, αναχώρησε σήμερα με προορισμό το κέντρο αποκατάστασης στα Χανιά.

Όπως είπε στο Ράδιο Κρήτη η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη – επειδή η 62χρονη έμεινε αρκετό καιρό σε ακινησία στην ΜΕΘ – κρίθηκε απαραίτητο από τους θεράποντες γιατρούς να δεχτεί μια σειρά από φυσικοθεραπείες που θα βοηθήσουν στην πλήρη αποκατάσταση της κινητικότητάς της και να μπορέσει απολύτως υγιής να επιστρέψει στην πατρίδα της.