ΚΡΗΤΗ

Εμβόλιο κορωνοϊού: Στην Κρήτη η μία από τις 6 αποθήκεςΣτη δημοσιότητα δόθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, ο σχεδιασμός της Κυβέρνησης σχετικά με το πώς πρόκειται να πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Μεταξύ των όσων ειπώθηκαν ήταν και τα σημεία αποθήκευσης των εμβολίων.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα λοιπόν με το Σχεδιασμό της Κυβέρνησης, η μία από τις έξι αποθήκες, πρόκειται να είναι στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην Νέα Κρήτη ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου, κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης, «πράγματι έχει υπάρξει συμφωνία, προκειμένου τα εμβόλια να αποθηκευτούν σε αποθήκη του Συνεταιρισμού στο Ηράκλειο και από εκεί να διανέμονται σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ δεν αποκλείεται η  διανομή τους, από την Κρήτη, και σε άλλες περιοχές της χώρας».

swell adv 2021

Ωστόσο, όπως τόνισε, «δεν μπορούμε να μιλήσουμε, ακόμη για τον ακριβή τρόπο διανομής των εμβολίων, αλλά ούτε και για ποσότητες, καθώς αναμένουμε, φυσικά, την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων».

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Πάντως ο ίδιος επεσήμανε πως τα φαρμακεία θα παίξουν ρόλο στη διαδικασία του εμβολιασμού: Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπάρχων Σχεδιασμό της Κυβέρνησης, τα φαρμακεία θα αποτελέσουν χώρο ενημέρωσης των πολιτών.

«Ενδεχομένως, να μπορούν οι πολίτες να ρωτούν τους φαρμακοποιούς αν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, που θα το κάνουν κ.λπ., να έχουν, δηλαδή, συμβουλευτικό ρόλο, ωστόσο όλα θα ξεκαθαριστούν τις επόμενες ημέρες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που θα διανεμηθούν, αρχικά, στη χώρα διατηρούνται σε θερμοκρασία -70 °C, όμως τα εμβόλια που θα έρθουν στην Ελλάδα στη Β’ φάση του εμβολιασμού, θα μπορούν να διατηρηθούν σε θερμοκρασία συντήρησης. Έτσι, τότε, τα φαρμακεία ενδεχομένως να μπορέσουν να αποτελέσουν και εμβολιαστικά κέντρα, «όπως συμβαίνει και με το εμβόλιο της γρίπης, προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα ήδη υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα», σχολίασε.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button