ΚΡΗΤΗ

Ελούντα: Βιωματικό εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου «∆ιατροφή στη Μεσόγειο»Βιωματικό εργαστήριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15-1-2020 στο Δημοτικό Σχολείο της Ελούντας Αγίου Νικολάου Λασιθίου, με τη συμμετοχή 100 περίπου παιδιών των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ καθώς και των εκπαιδευτικών του σχολείου, στο πλαίσιο του έργου «∆ιατροφή στη Μεσόγειο-Όταν το Brand Name συναντά τους Πολίτες» που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Η συντονίστρια του προγράμματος Ρούλα Παπαδοπούλου, Αν. Πρ. Εμπορίου Π.Ε. Λασιθίου ανέλυσε τους στόχους και τις προοπτικές του ενώ ο Στάθης Γραφανάκης Κτηνίατρος-Υγιεινολόγος τροφίμων, παρουσίασε τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής, ως τρόπο ζωής. Υπήρξε συζήτηση για τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών, αναφορικά με το πρωινό τους και την διατροφή στο σχολείο. Φάνηκε πως οι μαθητές προτιμούν το σπιτικοί φαγητό ως υγιεινό, αλλά θεωρούν πως το κυλικείο πρέπει να προσφέρει προϊόντα μεσογειακής διατροφής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η Σεβαστή Κρασανάκη, μαγείρισσα από την Επισκοπή Ηρακλείου που συμμετέχει ως συνεργαζόμενη επιχείρηση, δημιούργησε ένα γευστικό και  υγιεινό μπισκότο με κύρια συστατικά το χαρουπάλευρο το ελαιόλαδο και τις σταφίδες, όλα προϊόντα της κρητικής γης, τα οποία παράγονται στην περιοχή της Ελούντας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Τα παιδιά, αφού πρώτα είδαν, μύρισαν και περιεργάστηκαν τα υλικά, φόρεσαν γάντια και βοήθησαν στην παρασκευή των μπισκότων, τα οποία έψησαν και δοκίμασαν.

Στο εργαστήριο συμμετείχαν τα μέλη του έργου Γεώργιος Σκουλικάρης Πρ. Τεχνικού Τμήματος  της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Λασιθίου και η Ελένη Λαμπράκη, υπάλληλος Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π. Ε. Λασιθίου.

swell adv 2021

Οι Οργανωτές ευχαριστούν τους συμμετέχοντες στο Εργαστήριο, για τη φιλοξενία, και την υλοποίησή του και ιδιαιτέρως δε, τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, καθώς και τα παιδιά για τη θερμή υποδοχή και το ενδιαφέρον που έδειξαν.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button